Cestomilský magazín

Zahrady ve Versailles

Odhalte málo známá místa královského sídla Versailles

Zámek a zahrady ve Versailles by měl vidět každý, kdo zamíří do Paříže. Lesk a sláva tohoto překrásného královského sídla ohromuje lidstvo již po několik staletí a jeho obliba stále roste. Důkazem jsou desítky autobusů a zástupy lidí mířící k pokladně. Naše kroky dnes však minou dlouhou frontu do zámeckých interiérů i zámeckých zahrad s fontánami a rovnou zamíříme do míst, kde hledal úkryt král a kde i dnes jen výjimečně narazíme na podobné zvědavce jako my.

Zobrazit více

Puy du Fou – netradiční zábavní park

Nejlepší zábavní park Evropy, jeden z nejlepších zábavních parků světa a nejoblíbenější zábavní park Francouzů. Slyšeli jste již někdy o Puy du Fou? Ne? Tak tedy čtěte dále….

Zobrazit více

Za nejkrásnějšími parky Paříže

Romantických zákoutí parků a zahrad je v Paříži nespočet. My jsme si k naší procházce vybrali skutečně ty nejkrásnější! Pojďme se tedy společně projít známými i méně známými kouty pařížské zeleně.

Zobrazit více

10 důvodů proč navštívit Madrid

Madrid sice není středem vesmíru, nicméně nejen díky poloze jej můžeme pasovat na středobod Španělska. Toto živelné město nikdy nespí. Milujete kulturu, lahodné jídlo, sport či zábavu – prostě milujete život? Pak Madrid, hlavní a největší město Španělska, nesmíte na svých cestách za poznáním vynechat. Co konkrétně vyzkoušet, navštívit a kam směřovat své kroky v této španělské metropoli?

Zobrazit více
Saint Denis L

Ohromující katedrála Saint-Denis – poslední místo králů

Vyjeli jste výtahem na Eiffelovu věž, spatřili pár stovek exponátů v muzeu Louvre, zastavili se před chrámem Notre-Dame a pluli lodí po Seině? Pokud zní Vaše odpověď ano, pak jste se stali členy kurzu Paříž pro pokročilé. Během našeho putování se vydáme na sever Paříže k bazilice Saint-Denis, nejvýznamnější církevní stavbě ve Francii hned po katedrále v Remeši. Ptáte se proč je tato architektonická perla tak významná? Odpočívají v ní totiž nejvýznamnější korunované hlavy francouzských dějin.

Zobrazit více

Po stopách umělců pařížskou čtvrtí Montmartre

V minulém díle jsme šli po stopách Amélie z Montmartru, Jeana Marais, Pabla Picassa a Dalidy. Nevynechali jsme ani Zeď Miluji Tě, která je symbolem lásky a zamilovaných. Dnes nás tedy čeká samotný vrchol Montmartru se jmény velkých umělců, bazilikou Sacré-Coeur a nádherným výhledem na Paříž! Nejkrásnější část celého Montmartru!

Zobrazit více

Skrytá zákoutí pařížské čtvrti Montmartre

V minulém díle jsme se seznámili s historií Montmartru a slavným kabaretem Moulin Rouge. Dnes bude naše procházka pokračovat po stopách Amélie z Montmartru, Jeana Marais, Pabla Picassa a Dalidy. Navštívíme také Zeď Miluji Tě, která se stala symbolem lásky a zamilovaných. Tak tedy vzhůru do víru večerního života Montmartru!

Zobrazit více

Umělecký Montmartre – jiná tvář Paříže

Když se procházíte po bulváru Champs-Elysées, kolem muzea Louvre nebo v blízkosti Opery Garnier, nastavuje se Vám formální a vážná tvář Paříže. Naproti tomu na sever od centra, v umělecké čtvrti Montmartre, je všechno kolem Vás krásně barevné a uvolněné. Zábava, pouliční umělci, obchůdky se suvenýry a malebné kavárničky vytváří velice příjemnou a útulnou atmosféru.

Zobrazit více
Alsasko

Alsaská vinná stezka na kole i pěšky

Alsasko v sobě spojuje to lepší z Francie i z Německa. Jsou zde typické hrázděné domy, místní lidé mluví francouzsky i německy, vinná réva má ideální podmínky pro svůj růst a alsaská kuchyně je gastronomickým zážitkem. Mezi tím se proplétá Alsaská vinná stezka, nejznámější cesta vín ve Francii.

Zobrazit více

Roussillon a legenda o vzniku okrové barvy

Roussillon leží na jihu Francie v kraji Provence. Patří mezi nejkrásnější vesnice země galského kohouta a proto přitahuje během sezony mnoho návštěvníků. Jeho krása opravdu stojí za návštěvu.

Zobrazit více

Co o nás řekli naši klienti?

Levandulová Provence
s Cestomilkou Věrkou

Nedávno jsme se vrátili s našimi přáteli z poznávacího zájezdu „Levandulová Provence,“ který zcela předčil naše očekávání. Velké díky patří Vaší CK Cestomilové za vstřícné jednání, průvodkyni Věrce, za profesionální přístup, znalosti o dané oblasti, organizaci celého pobytu a to vše vždy s klidem a úsměvem na tváři, za malou skupinku účastníků, díky níž jsme si připadali jako na rodinné dovolené.Jeli jsme s Vaší CK poprvé a už teď vybíráme další místa, na která se s Vámi rádi podíváme.

Vláďa a Jitka

Bílovec

To nejkrásnější z Provence
s Cestomilkou Lenkou

Služby CK Cestomilové jsem zvolila poprvé. Forma, která byla v nabídce prezentována, mě zaujala a realita byla mnohem lepší. Malý počet klientů umožní vytvoření téměř rodinné atmosféry. Na vše má velký vliv průvodkyně. V našem případě paní Lenka, která nás bezpečně provezla po všech místech zájezdu. Byla obdivuhodná, nejen že nás seznámila s historickými, geografickými i sociálními zajímavostmi všech navštívených míst, ale pomohla i s jazykovou bariérou.

Eva Kociánová

Praha

To nejkrásnější z Provence
s Cestomilem Patrikem

Moc děkujeme CK Cestomilové a hlavně našemu průvodci Patrikovi za super zážitky z Provence. Byla nás malá skupinka a při malé návštěvnosti památek jsme si vše mohli v klidu prohlédnout a navštívit místa bez front a omezení.
Shrnuto, naprosto super individuální zájezd, tak jak inzerujete. Těšíme na další cesty s Vámi.

Hovorkovi

Praha

Levandulová Provence
s Cestomilkou Ivanou

Dobrý den, před 2 dny jsme se vrátili z Vašeho zájezdu do Levandulové Provence.

Vše bylo super – počínaje skvělou paní průvodkyní Ivanou, programem, parádním počasí a díky Covidu i skoro všude lokality bez turistů. Musíme vyzdvihnout i flexibilitu CK a paní Ivany, která operativně reagovala na vyčerpávající teplo a pro doplnění tekutin zařazovala i na naše přání návštěvu vinařství s následnou ochutnávkou skvělých francouzských vín. Zájezd byl opravdu vydařený a krásný.

Karel Blesk a &

Tachlovice