Cestomilský magazín

Brillat-Savarin – delikátní sýr nese jméno velkého gurmána

Sýr Brillat-Savarin patří mezi nejdelikátnější francouzské sýry. Stejně jako slavný francouzský politik, právník, myslitel, houslista a hlavně gurmán a gastronom Jean Anthelme Brillat-Savarin, i my jsme propadli jeho neodolatelné chuti.

Zobrazit více
Provence L

Spisovatel Peter Mayle miloval Provence

Každý, kdo viděl film Dobrý ročník nebo četl knihu Rok v Provence, se do Provence zamiloval! Film zpracovaný podle stejnojmenné knihy britského spisovatele Petera Mayla se stal jedním z největších bestsellerů všech dob. A i díky němu se Provence stala vyhledávanou turistickou oblastí a místem, které chce každý vidět.

Zobrazit více

Provensálská kuchyně s vůní bylinek a léta

Ochutnejte s námi kuchařské umění francouzského regionu Provence a zamilujte se! Jednoduché pokrmy v sobě snoubí vůni bylinek, čerstvost i sílu jižního slunce. A právě díky těmto třem elementům je kuchyně v Provence proslulá po celém světě.

Zobrazit více

Prožijte sen noci svatojánské podle umělce Marca Chagalla

Vydejte se za jedinečným zážitkem, který nemá na celém světě obdoby. Navštivte vytěžené vápencové lomy Carrières de Lumières nedaleko malebné vesnice Les Baux-de-Provence, ve kterých již od roku 1977 probíhá promítání speciálních show. Každý rok se téma mění. Letos je na programu slavný umělec Marc Chagall a jeho sen noci svatojánské.

Zobrazit více

Pyrenejské dobrodružství

Divoká příroda u břehů Atlantiku lemovaná velkolepými Pyrenejemi, prastaré poutní cesty, multikulturní města s tisíci lety tradice a ostrovy ve Středozemním moři plné přírodních krás. Takovou kombinaci unikátních míst je možné v Evropě najít jen v jediné zemi, ve Španělsku.

Zobrazit více

Fotbalový Stadion Camp Nou – největší pýcha Španělska

Město Barcelona je nepochybně zážitkem pro každého cestovatele. Na své si přijde milovník umění, historie, kultury či válení na pláži. K severovýchodnímu pobřeží Španělska však velmi často zavítají i fanoušci fotbalu. Největší pýchou, minimálně pro sportovní nadšence, je legendární fotbalový klub FC Barcelona a jeho věhlasný stadion Camp Nou. Ten se stává zážitkem i pro osoby sportem nepolíbené.

Zobrazit více
Park Guell

Fotoreportáž ze zájezdu do Katalánska

Katalánsko je jedním z nejpestřejších regionů Španělska. Někoho láká dynamická a kosmopolitní Barcelona, jiného klid a pohodová atmosféra malebných přímořských letovisek. Na své si přijdou i milovníci turistiky v panenské přírodě Pyrenejí. Odložte na chvíli své denní starosti a pojďte se s námi prostřednictvím fotografií ze zájezdu toulat Katalánskem.

Zobrazit více
Étretat útesy

Normandie, málo navštěvovaný kout Francie. Neprávem?

Normandie nepatří rozhodně k nejnavštěvovanějším turistickým cílům ve Francii. Řekneme-li Normandie, většinou se nám vybaví spojenecké vylodění v tzv. den D. Někteří si také představí úchvatné a okouzlující opatství Mont Saint-Michel, avšak spojení města Rouen s Normandií není vůbec samozřejmostí, ačkoliv se jedná o její hlavní město. Nabízí tento kraj návštěvníkům ještě něco víc?

Zobrazit více
Zahrady ve Versailles

Odhalte málo známá místa královského sídla Versailles

Zámek a zahrady ve Versailles by měl vidět každý, kdo zamíří do Paříže. Lesk a sláva tohoto překrásného královského sídla ohromuje lidstvo již po několik staletí a jeho obliba stále roste. Důkazem jsou desítky autobusů a zástupy lidí mířící k pokladně. Naše kroky dnes však minou dlouhou frontu do zámeckých interiérů i zámeckých zahrad s fontánami a rovnou zamíříme do míst, kde hledal úkryt král a kde i dnes jen výjimečně narazíme na podobné zvědavce jako my.

Zobrazit více

Puy du Fou – netradiční zábavní park

Nejlepší zábavní park Evropy, jeden z nejlepších zábavních parků světa a nejoblíbenější zábavní park Francouzů. Slyšeli jste již někdy o Puy du Fou? Ne? Tak tedy čtěte dále….

Zobrazit více

Co o nás řekli naši klienti?

Impresionistická Paříž + Monetovy zahrady
s Cestomilkou Lenkou
Dobrý den, k zájezdu mohu říct pouze to, že byl úžasný, splnil mé očekávání, byl ukázkově naplánovaný a zorganizovaný, paní průvodkyně skvělá!!!
Děkuji za zážitek 😊

Dagmar Rašíková

Ostrava

Impresionistická Paříž + Monetovy zahrady
s Cestomilkou Lenkou

Velmi děkuji CK Cestomilové za krásný zájezd s názvem -Impresionistická Paříž a Giverny . Měl bohatý program,, výbornou organizaci, skvělou paní průvodkyni Lenku, která se nám věnovala. Měli jsme velmi dobré ubytování u metra, odkud se nám dobře cestovalo po Paříži. Vstupné do muzeí bylo rezervováno. Nikde jsme nečekali, vše plynule na sebe navazovalo. Jedinečným a neopakovatelným zážitkem bylo Giverny, Monetovy zahrady a muzeum A. Rodina. A mnoho dalších!
Jsem ráda, že jsem jsem poznala CK Cestomilové a těším se na další cestování s Vámi.

Milena Mlejnková

Ústí nad Orlicí

Bretaň
Za tajemstvím Bretaně
s Cestomilkou Věrkou

Moc vzpomínáme, bylo to úžasné a ještě jednou moc děkujeme za celoživotní zážitek!
Ten byl takový ale nejen Bretaní, ale hlavně účastníky zájezdu – a především průvodkyní a její kolegyní…:-)
Na viděnou kdekoliv zase někdy se těší:-)

Evžen a Danka Točíkovi

Brno

Londýn, Oxford, Windsor
Londýn, Oxford + hrad Windsor
s Cestomilkou Janou

Zúčastnili jsme se 5denního leteckého zájezdu do Londýna, s návštěvou Oxfordu a Windsoru. Ještě před odletem jsme si mohli domluvit a zarezervovat návštěvu vybraných míst a památek. Celou dobu nás doprovázela zkušená průvodkyně, která se nám snažila ukázat co nejvíce zajímavostí a zároveň zajistit pobyt bez komplikací. I počasí bylo ideální k poznávání krás Londýna, proslulý déšť se někde schoval. Celkově jsme byli sice unaveni, ale spokojeni.

Sýkorovi

Strakonice