Cestomilský magazín

Marineland – jedinečný zážitek na Azurovém pobřeží

Objevte vodní svět delfínů, lachtanů, kosatek a tučňáků. V Marineland parku budete k těmto tvorům na dosah ruky! Spoustu zábavy si se svými dětmi užijete také v přilehlém aquaparku, na golfovém hřišti nebo mezi dinosaury.

Zobrazit více
Provence L

10 důvodů proč na dovolenou do Provence

Již jste několikrát viděli film Dobrý ročník, Petera Mayla čtete už podruhé a ještě stále nejste rozhodnutí, kam na dovolenou? Pak se nechte zlákat levandulovými poli, zelenými olivovými háji, skalními městečky, vůní bylinek a lahodným vínem. A zažijte Provence!

Zobrazit více

Bordeaux – kraj vína, ústřic a písečných dun

Co si vybavíte, když se řekne Bordeaux („bordó“)“? My jsme se zeptali našich fanoušků na facebooku a každému se vybavilo něco jiného. Někdo si vzpomněl na název přístavního města v jihozápadní Francii, jiný na odstín červené barvy. Nejčastější odpověď však byla víno. Proč právě víno? O tom Vám rádi řekneme více.

Zobrazit více

Na návštěvě provensálské farmy aneb olivy stokrát jinak

Příjezdová cesta k lisovně olivového oleje nás vítá záhony rozkvetlých květin. Auto pomalu zatáčí a za barevnou záplavou se objevuje budova krásně zapadající do rázu zdejší krajiny. Kolem se rozprostírají jen háje se stovkami olivovníků a my se vydáváme na degustaci olivových olejů!

Zobrazit více

Bretaňská vesnička Locronan – místo kde se zastavil čas

Jednu z nejkrásnějších vesnic v celé Francii najdete v západní Bretani, v kraji Finistère. Malá kamenná vesnice Locronan si dodnes zachovala svou historickou podobu a pokud si odmyslíte auta, přijde vám, že se zde zastavil čas již před několika staletími. Budou-li vám uličky Locronanu povědomé, zapátrejte ve své domací filmotéce 🙂

Zobrazit více
Vesnice Gordes, Provence

5 nejkrásnějších vesnic v Provence

Snad každé město nebo vesnička v Provence má svého genia loci. Není proto jednoduché vybrat jen 5 nejlepších. Zvolili jsme proto z každé kategorie jednu, která se pyšní titulem NEJ. Pojďte s námi projít jejich kouzelnými uličkami a užít si neopakovatelnou atmosféru.

Zobrazit více
Nice

Jedinečná dovolená na Azurovém pobřeží

Když se řekne Azurové pobřeží, vybaví se nám dlouhé pláže, odpočinek, čistá azurová obloha a zářivé moře. Azurové pobřeží známé také jako Francouzská riviéra ovšem nabízí daleko více!

Zobrazit více

Kam se v Paříži vydat na nákupy?

Stále více českých žen vyráží za nákupy do Paříže. A není se čemu divit. Paříž je mekkou módy a každý si zde najde obchod dle svého vkusu. Dávno také neplatí klišé, že musíte mít zlatou platební kartu. A to zejména v období slev! Pařížské obchody uspokojí svou nabídkou každého, od slavných celebrit až po maminku na mateřské dovolené. Přečtěte si pár našich rad a nechte se inspirovat pařížskou módou!

Zobrazit více

Bretaňské Saint-Malo – město korzárů

Již při příjezdu budí město Saint-Malo svými mohutnými hradbami respekt a úctu. Opevněná citadela je dokonalou kopií středověkého originálu, který byl zničen při drtivém leteckém náletu na konci druhé světové války. Neuvěřitelné odhodlání, morální síla a víra obyvatel dokázala město opět vzkřísit. Dnešní návštěvník nepozná, že se jedná o novostavbu z přelomu 20. století!

Zobrazit více
Mont Saint Michel

Tajuplný ostrov Mont-Saint-Michel v Normandii

Hora svatého Michala je mystické místo, oplývající velmi zvláštní atmosférou. Právě díky své tajuplné atmosféře se stal ostrov Mont-Saint-Michel druhým nejnavštěvovanějším místem ve Francii.

Zobrazit více

Co o nás řekli naši klienti?

Po stopách vylodění do Normandie
s Cestomilem Pepou

Zájezd „Po stopách vylodění“ v termínu 22.8.-26.8.2023 zcela splnil mé a vnukovo očekávání. Program byl dodržen, průvodce Pepa i řidič Vráťa byli v pohodě, ochotní, vnímaví a respektující naše potřeby.Vzhledem k tomu, že opravdu hodně cestujeme, bylo milým překvapením, že CK (cestovali jsme s vámi poprvé) splnila avízované služby.Jedinou malou skvrnkou bylo ubytování v Caen, což je ale otázka úrovně v celé Francii, ne záležitost pořádající CK. Doufám, že někdy v budoucnosti vašich služeb opět využijeme.

M. Rebjonková

Karlovy Vary

Po stopách vylodění do Normandie
s Cestomilem Josefem

Zajímám se o dějiny 2. světové války, proto  vylodění spojenců v Normandii  byl milý dárek od syna k 70. narozeninám. Výlet s CK Cestomilové předčil moje očekávání z toho, jak je možné po tolika letech se vcítit do děje, který tenkrát stál tolik mladých lidských životů. Díky moc průvodci Pepovi i řidiči Luborovi, kteří byli skvělí, vedle válečné historie nám ukázali i dávnou historii Normandie včetně krásných, nezapomenutelných katedrál,  historických center měst, aj.  Všechno bylo dobře zorganizované, nebylo nic, co by nám během pěti denního cestování chybělo nebo s čím bychom nebyli spokojení. Moc jsem si to se svými blízkými užil. Díky moc.

J. Matura + T. Štěpnička s partnerkami

Radenín

Normandie a opatství Mont Saint-Michel
s Cestomilkou Věrkou

„Normandie nás neskutečně ohromila. Je to nádherná část Francie, s překrásným pobřežím a krajinou. Naše průvodkyně Věrka vycházela ve všem vstříc, vzala nás na ochutnávku sýrů i do výrobny cidru. Až na menší pokojíčky v hotelu nemáme vůbec co vytknout. Prostě super zájezd.“

Jana Kratochvílová

Brno

Národní palác
Barcelona + klášter Montserrat + Gaudího stavby
s Cestomilkou Markétou
Dobrý den, prodloužený víkend v Barceloně jsme si opravdu užili nejen díky pestrému programu, krásnému počasí a dochvilnosti všech účastníků zájezdu, ale především díky výborné průvodkyni, která měla naprosto zvládnutou organizaci a díky maximálně vyčerpávajícímu výkladu dokázala všechny účastníky naprosto zaujmout. Ubytování ve velmi příjemném hotelu blízko metra nemělo chybu. Děkujeme a těšíme se někdy příště na další zájezd s vámi.

Eva Krásná Mulačová

Praha