Cestomilský magazín

Zámek Vaux-le-Vicomte – předloha slavného Versailles

Zámek Vaux-le-Vicomte je vzdálen jen pár desítek kilometrů od Paříže. Jde o jeden z nejkrásnějších francouzských zámků. Navíc se chlubí zahradami, které se staly vzorem a předlohou celé Francie. Tento barokní klenot byl životní vášní ministra a vrchního intendanta financí Nicolase Fouqueta. Jeho dílo však stálo na počátku jeho konce.

Zobrazit více

Na co se připravit, než vyrazíte autem do Francie?

Francii jsme autem projeli křížem krážem a až na pár drobností je cestování touto zemí ve voze úplnou pohádkou. Krásně udržované cesty, ohleduplní řidiči, dostatek odpočinkových míst a jasná značení dělají z Francie ráj motoristů.

Zobrazit více

10 nejkrásnějších pláží na Azurovém pobřeží

Objevte nejkrásnější pláže Francouzské riviéry. Tento sluncem provoněný region nabízí jak skryté zátoky, kde budete úplně sami, tak rozlehlé písečné pláže. Připadat si mnohde budete jako na plážích v Karibiku!

Zobrazit více
Parthenon

Poznejte Athény, kolébku evropské civilizace

Píše se 21. století a Athény jsou hlavním mětem Řecka. Je to město velké, hrdé a živé. Ale ačkoliv zní všechny tyto přídomky velkolepě, jsou již jen střípky toho, čím kdysi Athény byly a co pro evropskou civilizaci znamenaly. Vypravte se teď s námi na cestu zpět v čase do dob antických, kdy Athény byly majákem demokracie, kultury, vzdělanosti a naděje pro celý evropský kontinent. Objevte stále patrné stopy starověkých Athén, ukryté v hávu moderní řecké metropole.

Zobrazit více

Nejtajemnější místa Londýna

Londýn má atmosféru tajemného velkoměsta, kde se může stát cokoliv. Nad ránem v mlhou zalitých ulicích, mezi sloupy gotických katedrál nebo na vodách temné Temže. Všude pulzuje mystická atmosféra, která dráždí nejdivočejší fantazie. Právě proto do něj mnozí světoví autoři thrillerů a detektivek situují děj svých příběhů. Zde je seznam nejtajemnějších míst v Londýně, kde můžete svůj příběh prožít i vy.

Zobrazit více

Najděte inspiraci v muzeu Victoria & Albert v Londýně

K výletu do Londýna určitě patří i návštěva muzea Victoria & Albert, kde můžete bez problémů strávit skoro celý den. Pokud máte rádi umění, jste na správné adrese. Najdete zde vzácné šperky, malby, sochy, ale i mluvícího tygra.

Zobrazit více

Příběh pařížské makronky

Nejen památky či přírodní krásy jsou tím, co nás na cizích zemích přitahuje. Důležitou a příjemnou součástí cestování je snaha poznat cizí kuchyni, objevit nové chutě a vůně. Kdo navštívil Paříž (a nejen Paříž), určitě si ve výkladních skříních turistických zón všiml krásně vystavených, mnohdy bohatě zdobených pusinek, známých pod názvem makronka. Patří k těm dobrotám, které musíte nejen ochutnat, ale nejlépe koupit a dovézt svým blízkým jako pozdrav z Paříže.

Zobrazit více

Èze – vesnici v oblacích proslavily parfémy

Středověká vesnička Èze posazená na strmé skále více jak 400 m n. m. patří mezi ty malé, krásné vesnice, které přitahují mnoho návštěvníků. Èze Village majestátně shlíží dolů na svoji druhou část u moře Èze Bord de Mer. Vydejte se s námi na procházku úzkými uličkami až na samý vrchol vesnice!

Zobrazit více

Marineland – jedinečný zážitek na Azurovém pobřeží

Objevte vodní svět delfínů, lachtanů, kosatek a tučňáků. V Marineland parku budete k těmto tvorům na dosah ruky! Spoustu zábavy si se svými dětmi užijete také v přilehlém aquaparku, na golfovém hřišti nebo mezi dinosaury.

Zobrazit více
Provence L

10 důvodů proč na dovolenou do Provence

Již jste několikrát viděli film Dobrý ročník, Petera Mayla čtete už podruhé a ještě stále nejste rozhodnutí, kam na dovolenou? Pak se nechte zlákat levandulovými poli, zelenými olivovými háji, skalními městečky, vůní bylinek a lahodným vínem. A zažijte Provence!

Zobrazit více

Co o nás řekli naši klienti?

Levandulová Provence
s Cestomilkou Věrkou

Nedávno jsme se vrátili s našimi přáteli z poznávacího zájezdu „Levandulová Provence,“ který zcela předčil naše očekávání. Velké díky patří Vaší CK Cestomilové za vstřícné jednání, průvodkyni Věrce, za profesionální přístup, znalosti o dané oblasti, organizaci celého pobytu a to vše vždy s klidem a úsměvem na tváři, za malou skupinku účastníků, díky níž jsme si připadali jako na rodinné dovolené.Jeli jsme s Vaší CK poprvé a už teď vybíráme další místa, na která se s Vámi rádi podíváme.

Vláďa a Jitka

Bílovec

To nejkrásnější z Provence
s Cestomilkou Lenkou

Služby CK Cestomilové jsem zvolila poprvé. Forma, která byla v nabídce prezentována, mě zaujala a realita byla mnohem lepší. Malý počet klientů umožní vytvoření téměř rodinné atmosféry. Na vše má velký vliv průvodkyně. V našem případě paní Lenka, která nás bezpečně provezla po všech místech zájezdu. Byla obdivuhodná, nejen že nás seznámila s historickými, geografickými i sociálními zajímavostmi všech navštívených míst, ale pomohla i s jazykovou bariérou.

Eva Kociánová

Praha

To nejkrásnější z Provence
s Cestomilem Patrikem

Moc děkujeme CK Cestomilové a hlavně našemu průvodci Patrikovi za super zážitky z Provence. Byla nás malá skupinka a při malé návštěvnosti památek jsme si vše mohli v klidu prohlédnout a navštívit místa bez front a omezení.
Shrnuto, naprosto super individuální zájezd, tak jak inzerujete. Těšíme na další cesty s Vámi.

Hovorkovi

Praha

Levandulová Provence
s Cestomilkou Ivanou

Dobrý den, před 2 dny jsme se vrátili z Vašeho zájezdu do Levandulové Provence.

Vše bylo super – počínaje skvělou paní průvodkyní Ivanou, programem, parádním počasí a díky Covidu i skoro všude lokality bez turistů. Musíme vyzdvihnout i flexibilitu CK a paní Ivany, která operativně reagovala na vyčerpávající teplo a pro doplnění tekutin zařazovala i na naše přání návštěvu vinařství s následnou ochutnávkou skvělých francouzských vín. Zájezd byl opravdu vydařený a krásný.

Karel Blesk a &

Tachlovice