Cestomilský magazín

Švýcarsko

Jak si užít Švýcarsko vlakem: Objevte krásy alpské země

Objevte krásy Švýcarska vlakem! Projděte se kosmopolitním Curychem, malebným Lucernem a užijte si dechberoucí výhledy z vrcholů Pilatus a Rigi. Navštivte historické město Bellinzona s hradem Castel Grande (UNESCO), a nenechte si ujít ani kouzlo Ženevy a Ženevského jezera. Připravte se na nezapomenutelné zážitky a úchvatné výhledy v této alpské zemi.

Zobrazit více
Guimiliau

Farní dvorce: Unikát, který najdete pouze v Bretani

Prozkoumejte jedinečné církevní soubory staveb zvané farní dvorce. Seznámíte se s nimi pouze v západní Bretani. Cesta určitě stojí za to, protože Vám pomůže pochopit charakter samotných Bretonců a jejich přístup ke křesťanství a životu.

Zobrazit více
Camargue

Přírodní park Camargue: Zelená perla Provence

Poznejte oblast Camargue, která se zcela vymyká obrázku, který si většina z nás utvořila o regionu Provence. V této jedinečné lokalitě najdeme místní bílé koně, černé býky, růžové plameňáky, bílou mořskou sůl i výbornou rýži, šedé písečné víno a také dlouhé písečné pláže.

Zobrazit více
Brusel

Šarmantní Brusel: Domov Evropské unie

Brusel, srdce Evropy, je fascinující město plné kontrastů a kulturního bohatství. Jako hlavní město Belgie a sídlo EU nabízí nejen historické památky, ale také moderní čtvrti plné života. Objevte co dělá Brusel jedinečným – od vynikající gastronomie a světově proslulých čokolád po pestrý noční život a bohatou uměleckou scénu. Připravte se na cestu plnou nezapomenutelných zážitků!

Zobrazit více
Old Man of Storr on the Isle of Skye in Scotland. Beautiful scottish landscape. High quality photo

Diamant Skotské vysočiny: Ostrov Skye

Ostrov Skye, klenot Skotska, je místem, kde se divoká příroda setkává s kouzelnou historií. Tento nádherný ostrov nabízí ohromující scenérie, od dramatických hor a útesů po klidná jezera a starobylé hrady. V našem článku vás provedeme těmi nejkrásnějšími místy Skye, od legendárních Cuillin Hills po malebnou vesnici Portree. Objevte, proč je Skye snem každého cestovatele a milovníka přírody.

Zobrazit více
monako, monte carlo, azurové pobřeží

Nejkrásnější místa Monackého knížectví

Monako, malý knížecí stát na Azurovém pobřeží, je synonymem pro luxus a glamur. Proslulé kasinem v Monte Carlu, nádhernými jachtami a Velkou cenou Formule 1, láká návštěvníky z celého světa. Objevte s námi tajemství této exkluzivní destinace.

Zobrazit více

Po stopách vylodění v Normandii

Normandie. Po vyslovení tohoto slova se někomu vybaví kousek francouzského pobřeží při Atlantiku, který se pyšní svou surovou krásou. Většina z nás si však Normandii spojuje s jednou z největších katastrof, které se kdy člověk vůči člověku dopustil – 2. světovou válku.

Zobrazit více

Vesničky Riquewihr a Ribeauvillé: Pravé Alsasko

Poznejte kouzelné vesničky Riquewihr a Ribeauvillé s tradiční hrázděnou architekturou skryté v srdci francouzského Alsaska a poznejte pravou tvář úžasného kraje vína, čápů a rozinkové bábovky!

Zobrazit více
Antibes

Antibes na Azurovém pobřeží: Klenot Středomoří

Pokud toužíte po jedinečném dobrodružství, Antibes je místo, které vaši touhu naplní. Od plavby na luxusní jachtě, přes zážitky v Picassově muzeu až po radost a úžas ve světě zábavy Marineland, zde zažijete vzácné okamžiky, které vám zůstanou v srdci navždy.

Zobrazit více
kanál du midi

Slavný průplav Canal du Midi

Objevte šperk jihu Francie, který se skrývá v Okcitánii, a prožijte nezapomenutelné okamžiky plné krásy, historie a romantiky. Kanál du Midi je jedno z míst, které při svých cestách jižní Francií nesmíte minout.

Zobrazit více

Co o nás řekli naši klienti?

Languedoc
Pohádkové Carcassonne + kanál du Midi + katarské hrady
s Cestomilkou Věrkou

Toto byla jedna z nejkrásnějších dovolených, co jsme kdy byli…Od začátku do konce, všechno bylo opravdu nadstandardní, záživné a zábavné. Věrka TOP!! Spolucestující TOP. Určitě zase někam vyrazíme s Cestomily. Letěli jsme již podruhé, a nic nezklamalo. Vše nad očekávání.

Renata a Kryštof Bicencovi

Novosedly nad Nežárkou

Pohádkové Carcassonne + kanál du Midi + katarské hrady
s Cestomilkou Věrkou

Zájezd s tématem katarských hradů se nám líbil. Cestomilka Věrka se o nás starala naprosto perfektně.
Oceňujeme perfektní znalost historie, gastronomie a enologie. Pro nás zajímavé informace o této oblasti Francie. Ke všemu dokonalý servis při cestování i ubytování. Prostě všechno v pohodě.Rádi se zúčastníme podle našich možností i jiných zájezdů s vaší cestovkou.

Ivincovi

Chomutov

Languedoc za vínem 2023
Za vínem do Languedocu
s Cestomilkou Věrkou

Dobrý den. Právě jsme se vrátili z poznávačky ve Francii-  Languedocem za vínem. Chtěla bych moc poděkovat průvodkyni Věrce. Úžasně zorganizovaný zájezd s perfektní přípravou, který jsme si moc užili. Delegátka Věrka byla skvělá. Její perfektní znalost řeči, regionu i vína nás nadchla. Nikde nic nedrhlo, vše bylo plné zážitků, jak historických, chuťových či organizačních. Určitě vás doporučíme, a rádi si vybereme další lákavou destinaci.

Blanka Nešporová

Hustopeče

Pohádkové Carcassonne + kanál du Midi + katarské hrady
s Cestomilkou Věrkou

„Zájezd s Věrkou byl opravdu úžasný. Věrka je profesionál každým coulem. Nejen, že umí výborně skloubit všechny radosti života (poznání, relax, dobré jídlo a pití), je výborná řidička, ale má i cit pro lidi – umí vyjít každému vstříc, poradit a hlavně zachovat klid a pozitivní náladu, což v případě skupiny, která se před zájezdem neznala, je přímo nadlidský výkon.

Milena Veselá

Praha