Pokud toužíte po jedinečném dobrodružství, Antibes je místo, které vaši touhu naplní. Od plavby na luxusní jachtě, přes zážitky v Picassově muzeu až po radost a úžas ve světě zábavy Marineland, zde zažijete vzácné okamžiky, které vám zůstanou v srdci navždy.
Objevte šperk jihu Francie, který se skrývá v Okcitánii, a prožijte nezapomenutelné okamžiky plné krásy, historie a romantiky. Kanál du Midi je jedno z míst, které při svých cestách jižní Francií nesmíte minout.
Objevte majestát a historii jihofrancouzských katarských hradů, symbolů svobody a hrdinného odporu proti nenasytné katolické církvi.
Ponořte se do světa francouzské kuchyně, kde se snoubí bohaté dědictví, nespočetné chutě a vůně. Objevte nejen jedinečné pokrmy a výtečná vína, ale také autentickou atmosféru a radost z jídla. Francouzská kuchyně – více než jen jídlo, je to zážitek, který zanechá hluboký dojem.
Vstupte do pohádkového světa, kde se minulost mísí s přítomností, a kde každý kámen vypráví svůj vlastní příběh – vstupte do malebného města Colmar.
Nechte se unést atmosférou tržnice v Narbonne a objevte lahodné místní speciality, které vám přinesou skutečný gurmánský zážitek. Narbonne, to je nejen monumentální katedrála a významné římské památky, ale i cesta za gastronomií a historií.
Co vás napadne, když se řekne francouzské víno? Většinu lidí na celém světě jako první napadne Bordeaux. Nejlepší víno na světě pojmenované podle stejnojmenného města v jihozápadní Francii. Inu, není to jen tak lecjaké víno. Vinice, na nichž se toto víno pěstuje, patří k těm nejslavnějším a největším na světě. A aby toho nebylo málo, patří zároveň i k těm nejstarším, jelikož pochází již z 8. století.
Čas adventu se rychle blíží a k této krásné předvánoční době patří samozřejmě adventní trhy. V předvánočním ruchu a shonu bychom si měli najít chvíli volna a naladit se na pohodu a ducha vánoc. K tomu nám skvěle poslouží jeden den strávený na některém z nejkrásnějších adventních trhů v Evropě. Vydejme se tedy na voňavou klobásku do Norimberku, za ochutnávkou lahodného pitného medu do Wroclawi nebo za krásnou výzdobou do Paříže.
Každoročně se na podzim začínají milovníci lanýžů těšit na své první úlovky. Rovněž gurmáni a gurmeti netrpělivě očekávají, až se na jídelních lístcích začnou objevovat delikatesy jako omeleta s lanýži či foie gras prokládaná plátky této vzácné houby. Samozřejmě je třeba si řádně připlatit, neboť lanýži nerostou jako houby po dešti. Jejich sběr je náročný a výsledky ne vždy uspokojivé. Ne nadarmo se proto lanýžům přezdívá černé zlato.
Při pobytu v Paříži touží asi každý ochutnat místní kuchyni a navštívit typickou francouzskou restauraci. Víte ovšem kam zamířit, jakou cenu očekávat a co si z jídelního lístku vybrat? Připravili jsme pro Vás pár tipů, v čem se jednotlivé restaurace liší a co si objednat.