Francie

Vesničky Riquewihr a Ribeauvillé: Pravé Alsasko

Poznejte kouzelné vesničky Riquewihr a Ribeauvillé s tradiční hrázděnou architekturou skryté v srdci francouzského Alsaska a poznejte pravou tvář úžasného kraje vína, čápů a rozinkové bábovky!

Riquewihr a Ribeauvillé, esence Alsaska

Vstupte do pohádkového světa, kde čas zpomaluje a krása se proměňuje ve skutečnost. Malebné vesnice Riquewihr a Ribeauvillé jsou jako malé poklady ukryté mezi zelenými vinicemi a pod vrcholy Vogéz. Lákají cestovatele z celého světa nekonečným šarmem a bohatou historií. Pojeďte je prozkoumat s námi.

Tam mezi vinicemi

Proč právě do Riquewihru a Ribeauvillé?

Riquewihr a Ribeauvillé mají původ sahající do středověku. V jejich kamenných uličkách a zachovalých domech můžete cítit ducha minulých staletí. Při procházce úzkými uličkami se ocitnete v pohádkovém světě, kde se krásné historické domy proměňují v barevnou paletu a vytvářejí atmosféru, která jednoduše okouzlí vaše srdce.

Riquewihr je považován za jedno z nejkrásnějších městeček ve Francii a s jeho nádhernými vinicemi, gotickými stavbami a malými trhy získáte pocit, že jste se ocitli v pohádkovém světě. Ribeauvillé je další skvostnou perličkou, která se pyšní středověkými hradbami, majestátními ruinami hradů, jenž z kopců nad obcí strážili v minulosti bezpečnost obyvatel. Atmosféra místa Vás jistě nadchne.

Obě vesničky nejsou jen o pohádkovém vzhledu, jsou také bohaté svojí historií, kulturním dědictvím a gastronomií. Prohlédněte si malebné kostely ať už katolické či protestantské. Zavítejte do místního muzea, kde najdete tzv. poklad pánů z Ribeauvillé či navštivte muzeum středověké tortury. Zajděte si na vinný košt do některého z místních vinařství. Skvělé ryzlinky i pinoty Vás nadchnou.

Riquewihr

Riquewihr

Za skvělou gastronomií

Ale to není všechno, co Riquewihr a Ribeauvillé nabízejí! Pro milovníky gastronomie je toto místo rájem. Ochutnejte báječné speciality regionální kuchyně. Každé jídlo a každé víno má svůj vlastní příběh a zároveň vás vtáhne do nekonečného objevování chuťových požitků. Určitě vyzkoušejte choucroute garnie, tradiční pokrm z kysaného zelí, které je podáváno s různými typy masa nebo Baeckeoffe, hovězí, vepřové a jehněčí maso, jež je marinováno ve víně a spolu s cibulí, kořenovou zeleninou a bylinkami podušeno v hrnci. Máte-li malý hlad, zkuste tarte flambée, tedy ožehnutý koláč např. se slaninou a lokálním sýrem munster. Určitě si pochutnáte. Jako sladká tečka poslouží zdejší jemná bábovka s rozimkami. Ne nadarmo je Ribeauvillé nazýváno hlavním městem alsaské bábovky Kougelhopf.

Ať už jste milovníkem historie, architektury, vína nebo dobrého jídla, Riquewihr a Ribeauvillé vás nadchnou pohádkovou atmosférou a neodolatelným šarmem.

Ribeauvillé

Další podobné články

Město Colmar: Poznejte alsaské Benátky

Vstupte do pohádkového světa, kde se minulost mísí s přítomností, a kde každý kámen vypráví svůj vlastní příběh – vstupte do malebného města Colmar.

Zobrazit více