Francie

Město Colmar: Poznejte alsaské Benátky

Vstupte do pohádkového světa, kde se minulost mísí s přítomností, a kde každý kámen vypráví svůj vlastní příběh – vstupte do malebného města Colmar.

Colmar krásný, Colmar romantický

Skrytý v srdci Alsaska na východě Francie, Colmar je jako drahokam ukrytý v objetí řeky Lauch, lákající návštěvníky z celého světa svou kouzelnou atmosférou a bohatou historií. Pojďme si o tomto vcelku málo známém městě povědět něco více.

Rozkvetlý Colmar

O historii a kráse města Colmar

Když vkročíte do Colmaru, okamžitě pocítíte, že jste se dostali do skutečného ráje pro milovníky historie, architektury a romantiky. S původem sahajícím až do 9. století má město dlouhou a bohatou minulost, která se odráží v jeho malebných uličkách, historických budovách a památkách. Doslova se jí můžete nadechnout a osahat si ji. Je to zkrátka nádhera.

Colmar je známý svými nádherně zachovalými starobylými domy, jenž vás okouzlí pestrobarevnými fasádami a zdobenými okenicemi. Procházkou úzkými dlážděnými uličkami se ocitnete v srdci města, kde na vás dýchne duch minulých staletí. Historická čtvrť La Petite Venise (Malé Benátky) vás pohltí svým kouzlem a romantikou, kdy se domy odráží na hladině řeky a vytvářejí malebné zrcadlo okouzlující nejen oči ale také duši.

COLMAR, FRANCE - JULY 3, 2013: people shop in the old market hall in Colmar, France. Designed in 1865, this building returns to its original purpose of market hall in September 2010.

Colmarská tržnice

Památky, umění, gastronomie, i to je Colmar

Jednou z nejvýznamnějších památek Colmaru je zdejší gotický kostel svatého Martina, který dominuje městskému panoramatu. Jeho majestátní věž se tyčí do nebes, jako by se dotýkala nebe, a vyzývá vás k odvážnému výstupu, který odmění úchvatnými výhledy na celé město.

Ale Colmar nabízí mnohem více než jen architekturu a historii. Pro milovníky umění je tu Muzeum Unterlinden, které ukrývá vzácná díla a umělecké poklady.

A co teprve gastronomie? Colmar je také rájem pro milovníky dobrého jídla a vína. Zkuste místní speciality, jako je alsaská tarte flambée (flammekueche) nebo slavná alsaská klobása, a ochutnejte lahodné víno, za nímž se sem sjíždějí milovníci dobrého pití z celého světa.

View of residential building with beautiful old half-timbered fronts and colorful shutters and a nice view of the cathedral in the background in the beautiful old French town of Colmar in Alsace.

Směrem k náměstí města Colmar

Tak co, balíme do Alsaska?

Colmar je městem, jež vás ohromí svou krásou a přátelskou atmosférou. Je to místo, kde se tradice a modernita setkávají, a kde každý krok vás přiblíží k nekonečnému objevování a poznávání. Vydejte se na cestu do tohoto pohádkového města, kde na vás čekají nejen historické památky a umění, ale také romantika a dobrodružství.

Další podobné články

Alsasko

Alsaská vinná stezka na kole i pěšky

Alsasko v sobě spojuje to lepší z Francie i z Německa. Jsou zde typické hrázděné domy, místní lidé mluví francouzsky i německy, vinná réva má ideální podmínky pro svůj růst a alsaská kuchyně je gastronomickým zážitkem. Mezi tím se proplétá Alsaská vinná stezka, nejznámější cesta vín ve Francii.

Zobrazit více