Cestomilský magazín

Alsasko

10 nejkrásnějších míst Francie

Inspirujte se Cestomily a objevte 10 míst, která byste během dovolené ve Francii měli určitě vidět. Ačkoliv záleží na osobních preferencích a vkusu, vybrali jsme ta místa, která jsou turisticky nejnavštěvovanější a zároveň nejfotografovanější. Která to tedy jsou?

Zobrazit více

Co si sbalit na zájezd a co nechat doma?

Každý to zná. Cestovní pokyny si tiskneme na poslední chvíli a den před odletem nevíme co dříve. Co si sbalit do kufru, jak se dostat na letiště, v kolik to vlastně odlétá? Připravili jsme pro Vás 10 tipů, které Vám přípravu na zájezd usnadní.

Zobrazit více

Japonské a čínské zahrady v Paříži

Paříž patří k nejzelenějším metropolím na světě. Najdete zde zahrady v anglickém, francouzském i italském stylu. Napadlo by Vás, že zde však můžete obdivovat i čínské a japonské zahradní umění?

Zobrazit více

Tajemství pravé italské pizzy

Čím více cestuji, tím více věnuji pozornost tradičnímu jídlu a pití každé země. Jsem přesvědčena, že každý návštěvník byl měl ochutnat něco z národní kuchyně, protože nejen památky a příroda tvoří místní kolorit.

Zobrazit více
SONY DSC

Čtvrť Port Grimaud – splněný sen malého chlapce

V jižní Francii nedaleko známého letoviska Saint Tropez leží město na vodě. Někdy se mu také přezdívá jihofrancouzské Benátky či jezerní město. Místo asfaltových ulic je protkáno vodními kanály. Auta tu téměř nenajdete, jen v okrajových částech, jejich místo zaujaly lodě všech velikostí.

Zobrazit více

Gastronomický průvodce Michelin – bible gurmánů

Průvodce Michelin s červenými deskami se stal pomocníkem mnoha cestovatelů, kteří milují skvělou gastronomii a rádi si užívají show u jídelního stolu. Každý rok se napjatě očekává jeho vydání. Zisk michelinské hvězdy je velkou výhrou a naopak ztráta může mít až fatální následky. Pojďme se podívat na historii tohoto průvodce trochu blíž.

Zobrazit více

Poloostrov Quiberon – malá Florida v Bretani

Bretaň, region v západní Francii, oplývá zvláštní atmosférou. Každý, kdo sem zavítá, je omámen a kraj plný příběhů a tajemné atmosféry si zamiluje. Zatím sice nepatří na první místa žebříčku nejnavštěvovanějších francouzských míst, ale rozhodně má co nabídnout. My se dnes podíváme do jižní Bretaně na poloostrov Quiberon ležící kousek od megalitických řad v Carnacu. Pojďte s námi zjistit, proč se poloostrovu přezdívá Malá Florida.

Zobrazit více
Bretaň

Bretaňský mys Raz – konec světa

Bretaň, největší francouzský poloostrov, nabízí víc jak 3000 kilometrů rozmanitého pobřeží včetně mnoha ostrovů. Dnes se podíváme na nejzápadnější mys Raz ležící v kraji Finistère, který je velmi často označován za nejkrásnější na světě. Dříve zde končil veškerý známý svět a po minutí mysu námořníci vkládali svůj osud do rukou božích, protože netušili, co je za obzorem čeká.

Zobrazit více
Ulice Gran Vía

Nejkrásnější tváře Madridu

Navštívit tak velké město jakým je Madrid a pokusit se stihnout vidět vše důležité a zajímavé, to může být slušný oříšek. Od rozličných muzeí, přes všechny skvělé restaurace, kde se najíst jednoduše musíte, až po nejkrásnější zákoutí města, je toho opravdu mnoho. My vám to však ulehčíme. Zde je pár tváří metropole Španělska, které i pro vás dělají z Madridu město, které musíte navštívit.

Zobrazit více
Sangría

Sangría – letní osvěžení Španělů

Teplo, pláže, sluníčko, pohoda… a sangria. To jsou španělské neotřesitelné jistoty. Ať už jste měli tu šanci navštívit Španělsko či nikoliv, o sangrii jste pravděpodobně slyšeli. V lepším případě jste ji už i ochutnali. Pokud stále nevíte, o čem je tu řeč, máme na mysli osvěžující alkoholický nápoj, typický zejména pro Pyrenejský poloostrov. Připravit si jej však můžete i z pohodlí domova.

Zobrazit více

Co o nás řekli naši klienti?

Za kouzlem adventní Paříže
s Cestomilkou Jitkou

S cestovkou Cestomilové jsem se seznámila na doporučení – hledala jsem zájezd do Paříže a vaše CK mi vyhovovala vším, co jsem chtěla. Velmi pěkné web stránky, přehledné, komunikace výborná. Naše paní průvodkyně, paní Jitka, byla moc fajn, program a organizace opět výborné, žádné časové ztráty. Hotel na dobrém místě hned vedle stanice metra. Paní Jitka se nám věnovala, vysvětlila vše potřebné, poradila co je nejvýhodnější a výborně se o nás starala. Vaši cestovní kancelář budu všem doporučovat.

Vanda Příhonská

Praha 9

To nejkrásnější z Říma a Vatikánu
s Cestomilkou Jarkou

Naše cesta do Říma byla první s Vaší CK a rozhodně nás nezklamala. Od počátečních informací o zájezdu až po jeho průběh bylo vše perfektní. Především velký dík patří náhradní průvodkyni paní Jarce, která byla jak organizací, tak především odborným výkladem výborná! Ještě bychom chtěli vyzdvihnout lokalitu ubytování – blízkost stanice metra a obchodu. Náročnou, ale krásnou návštěvu Říma s Cestomily můžeme jen doporučit.

Pekařovi

Budislav

Barcelona + klášter Montserrat + Gaudího stavby
s Cestomilkou Markétou

Děkujeme za krásnou dovolenou. Za nás neměla chybu. Cestovala jsem s rodinou, dva dospělí a dvě dcery. Celkem nás byla skupina třinácti dobrodruhů a paní průvodkyně byla velice příjemná dáma, která měla mimořádné znalosti. Navštívili jsme nejznámější památky v Barceloně, ale měli jsme i čas si program přizpůsobit dle svého. Ke konci pobytu jsme se již  zvládali po městě pohybovat úplně samostatně.

Jana Balíková

Vlašim

Do Londýna za Harry Potterem
s Cestomilem Davidem

Pobyt v Londýně byl úžasný, průvodce David se o nás staral jako o vlastní, protáhl nás významnými místy i uličkami, měl odpověď na všechny zvídavé otázky dětí i dospělých a dokázal zařídit vše, včetně počasí 🙂 Moc jsme si to užili a odpověď mého syna na otázku, co se ti v Londýně nejvíc líbilo byla : „všechno“… a to vypovídá o všem…

Eva Šilarová

Bořetice