Cestomilský magazín

Papal Basilica of Saint Peter in the Vatican

10 nejkrásnějších míst v Římě

Co si představíte, když se řekne Řím? Romantiku? Teplo? Dobré jídlo? Umění? No přece vše dohromady! Řím přináší na několika kilometrech čtverečních všechno dobré, co jen v Itálii můžete najít. Pojďte se tedy společně s námi alespoň zprostředkovaně podívat na desítku toho nejlepšího. Místa, která vám nesmí uniknout, až se do historického, romantikou protkaného Říma konečně vydáte!

Zobrazit více
Abbaye de SèmAbbaye de Sèmamque, Francia

Po stopách filmu Dobrý ročník

Také jste propadli romantice filmu Dobrý ročník? Uchvátila Vás nádherná krajina Provence, rozlehlé vinice a přátelská povaha místních? Vydejme se společně na místa, která se ve filmu objevují a kterým propadl i hlavní hrdina filmu Max.

Zobrazit více

Je libo šneky po burgundsku nebo žabí stehýnka?

Všichni o těchto pokrmech určitě slyšeli, ne každý je však už ochutnal. Polovina lidí tato jídla zatracuje a nikdy by něco podobného nepozřela, druhá polovina šneky či žabí stehýnka považuje za vrcholnou gastronomii a největší delikatesu. Jak se však tyto pochoutky připravují, kdy se začaly jíst a proč? Ať už na ně máte jakýkoliv názor, jejich historie je nesporně zajímavá

Zobrazit více

10 nejkrásnějších míst New Yorku

Od mrakodrapů z Wall Streetu, přes neony ozářené kroky napříč Times Square, etnické enklávy s autentickými restauracemi a bary, až po listím lemované chodníčky Central Parku… nezáleží na tom, kudy se mihnete, vše jmenované v New Yorku najdete. Město pulzuje svou nezaměnitelnou energií na každém svém centimetru. Velké jablko je prototypem dokonalého velkoměsta se vším všudy. A i Vy nyní máte možnost jej ochutnat, probádat toto epicentrum zábavy, módy, obchodu, financí a historie. Vydejte se s námi do města, které nikdy nespí!

Zobrazit více

Za krásami Azurového pobřeží

Ach, ta Francie! V posledních letech stále více z nás touží zemi umělcům a romantikům zaslíbenou alespoň na pár dní navštívit. A není to jen slavná Paříž, mekka všech zamilovaných, která nám tolik imponuje. Čím dál více nás láká také Francouzská riviéra a její nejvábivější část – Azurové pobřeží. Kraj azurově modrého moře a nebe, bílých pláží, pyšných měst a zaručeně autentických prožitků.

Zobrazit více
Notre Dame in Paris at sunset, France

Katedrála Notre-Dame, chrám Matky Boží v Paříži

Osmnáct. Takový je počet svatostánků na území pevninské Francie, které jsou zasvěceny bohorodičce Panně Marii, „naší dámě“. Osmnáct kostelů, bazilik a katedrál od severu na jih a od východu na západ Francie se tak mohou pyšnit honosným titulem Notre-Dame. Jen jeden z nich však leží přímo v srdci samotné Francie, v námi tolik milované Paříži. Jen jeden z nich je středověkým veledílem, ve kterém se snoubí jemné prvky románského slohu s pompézně gotickými. A jen jeden z nich je úzce spjat se jménem Victora Huga, snad nejslavnějšího romantického spisovatele vůbec. Málokdo však ví, že právě Hugův příběh zvoníka… ale vezměme to popořádku!

Zobrazit více

New York a nejvyšší obytný mrakodrap západní polokoule

New York se pyšní mnoha světovými prvenstvími. Jedním z těch poměrně čerstvých je nejvyšší obytný mrakodrap na západní polokouli. Byl dokončen v prosinci 2015 a stojí na místě původního, téměř sto let starého hotelu Drake. Ano, mluvíme o 432 Park Avenue.

Zobrazit více
Londýnský parlament

Po stopách Harryho Pottera Londýnem

Většině z nás už jedenáct let dávno bylo a sova s přihláškou do Bradavic nikde. Co se dá dělat. V nejlepší škole čar a kouzel navíc programy celoživotního vzdělávání nezavedli, tudíž ani tudy cesta do magického světa nevede. Jak se zdá, drazí mudlové, máme prostě smůlu.

Zobrazit více

Palác Alhambra – fascinující sídlo maurských králů

Andalusie, jižní cíp Španělska kdysi obývaný arabskými Maury, rozhodně nepatří mezi cestovatelsky opomíjené regiony. Ročně se zde za horkým sluncem, rozmanitou přírodou a nádhernou euro-arabskou kulturou a architekturou vydá nespočet romantických i dobrodružných duší. Pojďme se podívat na jednu z turisticky nejoblíbenějších destinací. Je jím největší z andaluských klenotů, grenadský palác Alhambra, který je často označován jako „nejkrásnější dům světa“.

Zobrazit více

Majáky v Bretani – místa snů nebo hrůzy

Kouzelné Smaragdové pobřeží, divoký příboj moře a křik poletujících ptáků činí z Bretaně jednu z nejpůsobivějších oblastí Francie. Na mohutných skalních útesech a písečných plážích nepotkáte kromě pár turistů nikoho. Až na majáky, symboly bretaňského regionu. Místa jako vystřižená z romantického filmu však skrývají své kostlivce ve skříni. My jsme se vydali na Cap Fréhel zjistit, zda práce strážce majáku je opravdu práce snů. Vydejte se za dobrodružstvím s námi!

Zobrazit více

Co o nás řekli naši klienti?

Bretaň
Za tajemstvím Bretaně
s Cestomilkou Věrkou

Moc vzpomínáme, bylo to úžasné a ještě jednou moc děkujeme za celoživotní zážitek!
Ten byl takový ale nejen Bretaní, ale hlavně účastníky zájezdu – a především průvodkyní a její kolegyní…:-)
Na viděnou kdekoliv zase někdy se těší:-)

Evžen a Danka Točíkovi

Brno

Známou i neznámou Bretaní
s Cestomilkou Věrkou

S cestovní kanceláří Cestomilové jsem se vydala na zájezd poprvé. O její existenci jsem se dozvěděla z internetu, kde mne zaujala zejména nabídka Bretaně a také velmi příznivé recenze spokojených zákazníků. Po návratu musím konstatovat, že zájezd naprosto splnil a v mnoha ohledech i předčil moje očekávání. Přispělo k tomu několik aspektů. Malá skupinka cestovatelů (7 + průvodkyně) ve které vládla až rodinná atmosféra.

Olga Hendrychová a Jana Pimková

Beroun

Známou i neznámou Bretaní
s Cestomilkou Lenkou

Velmi děkuji za skvělý zájezd do Bretaně. Paní průvodkyně Lenka byla výborná, navíc skvělá řidička. Zájezd jsme si užili !

K. Bednaříková

Olešnice

Prodej ústřic v Cancale
Za tajemstvím Bretaně
s Cestomilkou Ivanou

Vážení a milí Cestomilové a vážené a milé Cestomilky!!!
Zájezd do Bretaně byl moc hezký, viděly jsme toho opravdu hodně, průvodkyně Ivanka byla naprosto super, milá, ochotná, vstřícná, celou dobru řídila, najeli jsme asi 1500 km po Bretani, viděly jsme snad všechno, co bylo k vidění a zájezd mohu jen doporučit!!!

M. Jirásková

Praha