Cestomilský magazín

Palác Alhambra – fascinující sídlo maurských králů

Andalusie, jižní cíp Španělska kdysi obývaný arabskými Maury, rozhodně nepatří mezi cestovatelsky opomíjené regiony. Ročně se zde za horkým sluncem, rozmanitou přírodou a nádhernou euro-arabskou kulturou a architekturou vydá nespočet romantických i dobrodružných duší. Pojďme se podívat na jednu z turisticky nejoblíbenějších destinací. Je jím největší z andaluských klenotů, grenadský palác Alhambra, který je často označován jako „nejkrásnější dům světa“.

Zobrazit více

Majáky v Bretani – místa snů nebo hrůzy

Kouzelné Smaragdové pobřeží, divoký příboj moře a křik poletujících ptáků činí z Bretaně jednu z nejpůsobivějších oblastí Francie. Na mohutných skalních útesech a písečných plážích nepotkáte kromě pár turistů nikoho. Až na majáky, symboly bretaňského regionu. Místa jako vystřižená z romantického filmu však skrývají své kostlivce ve skříni. My jsme se vydali na Cap Fréhel zjistit, zda práce strážce majáku je opravdu práce snů. Vydejte se za dobrodružstvím s námi!

Zobrazit více

Disneyland v Paříži – ráj dětí i dospělých

Pro děti splněný sen, pro dospělé návrat do dětství – to je DISNEYLAND! Toužíte se na jeden den ponořit do jiného světa, vypustit každodenní starosti, užít si pohádkovou atmosféru a zařádit si na všemožných atrakcích? Pokud jste odpověděli ano, vydejte se do Disneylandu. Nemusíte letět přes oceán do Ameriky, stačí se vydat k Paříži. Na východ od města leží pohádkový svět sám pro sebe. V obrovském areálu se nachází dva zábavné parky, několik hotelových resortů a vesnička Disney Village.

Zobrazit více

Benátky: romantická zákoutí, krásné stavby a gondoly

Kdo by neznal Benátky? Ty pravé italské, žádné Benátky nad Jizerou nebo Benátky severu. Snad každý z nás už viděl dokument nebo četl článek o tomto nádherném městě na severu Itálie. Ale kdo z nás tam skutečně byl a městem se procházel? Pojďte se s námi podívat, co vám ty nefalšované Benátky mohou nabídnout, v čem spočívá jejich krása. A kdo ví, třeba se hned po dočtení stanete dalšími cestovateli se špetkou Benátek v krvi!

Zobrazit více
Gordes, Provence

Provence: levandule, skalní města i luxusní jachty

Provence, známá také jako Provensálsko, je slunečný region obklopený z jihu Středozemním mořem, ze severu alpskými vrcholy a ze západu řekou Rhônou. Návštěvníky láká tento region od jara do podzimu. Mnoho turistů přijíždí především za rozkvetlými levandulovými poli na konci června a července. Provence ale nabízí řadu dalších krásných míst, unikátních zážitků a gurmánských lákadel, která musíte zažít.

Zobrazit více

Mallorca: 10 nejkrásnějších míst středomořského ostrova

Nádherný středomořský ostrov Mallorca skrývá ve své dlani mnoho drahokamů, které čekají na to, až je objevíte. Od kouzelných horských vesniček, malebných zátok a tajemných jeskyní, přes luxusní resorty, až po ty nejzářivější pláže, na kterých si užijete zábavu i odpočinek. Vybrali jsme pro Vás 10 nejkrásnějších míst, která z Vaší dovolené udělají jedinečný zážitek.

Zobrazit více
BARCELONA, chrám Sagrada Familia

Sagrada Familia: nejvýznamnější chrám Španělska

Překrásná Sagrada Familia je jedním ze symbolů Barcelony. Dílo Antonia Gaudího, které každoročně přiláká tři miliony turistů z celého světa, je ve výstavbě již více jak jedno století a stále není dokončeno. Ptáte se proč?

Zobrazit více
Londýnský parlament

Londýn: britská metropole a srdce království

Londýn. Všichni moc dobře víme, že se jedná o britskou metropoli bzučící diverzitou, nádherné velkoměsto na řece Temži plné historických památek a jedno z nejvíce navštěvovaných míst na světě. Každý z návštěvníků moc dobře ví, proč do Londýna cestuje, přitom každý může mít důvod naprosto odlišný. Londýn totiž nabízí nespočet možností. Pojďme si shrnout, co nás všechny na Londýnu láká nejvíce.

Zobrazit více
Bright sunset over Colosseum in Rome, Italy

Koloseum v Římě: zábava vykoupená smrtí

Řím se právem řadí mezi nejkrásnější města světa. Bohatá historie, velkolepé umění a příjemné středomořské podnebí lákají davy turistů, kteří se s údivem sklání před architektonickým umem dávných dob. Ne vždy si přitom uvědomují, kolik potu, slz a útrap ukrývají zdi řady zdejších klenotů. Římské Koloseum by o tom mohlo vyprávět.

Zobrazit více

Co o nás řekli naši klienti?

To nejkrásnější z Říma a Vatikánu
s Cestomilkou Jarkou

Naše cesta do Říma byla první s Vaší CK a rozhodně nás nezklamala. Od počátečních informací o zájezdu až po jeho průběh bylo vše perfektní. Především velký dík patří náhradní průvodkyni paní Jarce, která byla jak organizací, tak především odborným výkladem výborná! Ještě bychom chtěli vyzdvihnout lokalitu ubytování – blízkost stanice metra a obchodu. Náročnou, ale krásnou návštěvu Říma s Cestomily můžeme jen doporučit.

Pekařovi

Budislav

To nejkrásnější z Říma a Vatikánu
s Cestomilkou Ivankou

S poznávacím zájezdem do Říma jsem byli s manželem spokojeni. Vše bylo dobře organizované a díky profesionálnímu výkladu průvodkyně paní Ivanky jsme získali vědomosti o bohaté historii Říma. Přístup paní průvodkyně byl opravdu obdivuhodný, dokázala operativně přizpůsobit program náhle vzniklým situacím díky dobré znalosti tamních poměrů.CK Cestomilové  s čistým svědomím doporučujeme každému, kdo rád cestuje.

Krejčiříkovi

Klatovy

To nejkrásnější z Říma a Vatikánu
s Cestomilkou Ivankou

Díky Vaší Ivance se stala pro mě návštěva Říma nezapomenutelným zážitkem. Nejen její hluboké odborné znalosti a její poutavé vyprávění o veškerém dění v Římě a o jeho bohaté historii, ale také její velmi empatický přístup k nám všem nám pomohl zajímavě nahlédnout do života Říma a jeho historie. Navíc měla Ivanka všechno předem výborně naplánované, nikde jsme zbytečně nečekali a vždy nám včas poskytla příjemnou chvilku na občerstvení a odpočinek. Její péče, obdivuhodné znalosti a velmi laskavé chování k nám všem ve mě zanechaly hluboký dojem, takže se pro mne daný zájezd stal velkolepým zážitkem, za který Vám děkuji. Ráda budu Vaši CK doporučovat k cestování.

Lenka Kabelová

Praha

To nejkrásnější z Říma a Vatikánu
s Cestomilkou Ivankou

Vážení Cestomilové. Včera jsem se vrátila ze zájezdu do Říma. Musím Vám touto cestou poděkovat za skvělou průvodkyni Ivanku. Takové spolupracovníky byste měli platit zlatem :). Její znalosti, ochota, profesionalita a lidskost – prostě smekám. Jela jsem s Vaší CK prvně a ráda se budu vracet a doporučovat Vás svým známým.

Helena Konvičková

Vodňany