Cestomilský magazín

Fontainebleau

3 nejkrásnější zámky Francie

Ve Francii je mnoho zámků. Zámky nejstarší, zámky největší, zámky nejznámější. Víte však, které zámky se řadí mezi ty nejkrásnější? My vám je představíme. Fontainebleau, Vaux-le-Vicomte a Versailles. Trojice monumentálních sídel, která při své návštěvě Paříže nesmíte minout.

Zobrazit více
Muzeum Louvre

Louvre – největší muzeum světa

Bývalé sídlo francouzských králů s více než šest století dlouhou historií, největší muzeum světa, domov Mony Lisy a dalších 380 000 exponátů ze všech koutů naší planety, jedno ze tří nejúžasnějších míst v Paříži, kam ročně zavítá přes sedm miliónů návštěvníků. Víte, o čem je řeč? Ano, jedná se o celosvětový fenomén Louvre. Muzeum, ve kterém je historie současností.

Zobrazit více
Most Tower Bridge

10 tipů, jak si levně užít Londýn

Londýn je jedna z těch úžasných světových metropolí, kterou prostě musíte zažít na vlastní kůži. Jízda doubledeckerem, Big Ben, Tower Bridge, Londýnské oko, světoznámé muzeum voskových figurín Madame Tussaud nebo plavba po Temži. Nezní to skvěle?

Zobrazit více

Hrad Windsor: Sídlo britské královny

Žádná návštěva Londýna by nebyla úplná, pokud byste vynechali Windsor, oblíbené sídlo britské královny. Windsorský hrad je v současnosti druhým největším a zároveň i nejstarším obývaným hradem na světě. Spolu s Buckinghamským palácem a Palácem Holyrood v Edinburghu patří do skupiny tří oficiálních královských rezidencí. Hrad Windsor najdete v anglickém hrabství Berkshire, jen 30 kilometrů od Londýna a jeho návštěva skutečně stojí za to.

Zobrazit více
Bretaň

7 důvodů proč se vydat do Bretaně

Bretaň leží na tzv. Armorickém poloostrově v západním výběžku Francie. Je to velice působivý kraj, který dokáže návštěvníka ohromit svou čistotou, krásnou krajinou, památkami, malebným pobřežím a milými lidmi. Keltská tradice a dávné legendy prostupují každý kout této úžasné země. Přečtěte si 7 důvodů, proč se na dovolenou vydat právě do Bretaně.

Zobrazit více
Provence L

Levandule – fialový symbol Provence

Lavandula augustifolia, latinské jméno levandule lékařské. Tato stříbrnošedá kráska s fialovými květy se stala symbolem regionu Provence. Její název pochází z latinského slova lavare, což znamená mýt se. Již toto napovídá, že levandule se hojně využívala při hygieně a díky svým blahodárným antiseptickým účinkům má nezastupitelné místo v kosmetice a lékařství i dnes.

Zobrazit více
Carcassonne

Carcassonne – pohádkové město středověku

V regionu Midi-Pyrenées, v zemi katarů, leží jedno z nejvíce obdivovaných francouzských měst. Středověká pevnost Carcassonne. Díky své jedinečnosti byla v roce 1997 zapsána na seznam památek UNESCO. Stačilo ovšem málo a město už dávno nestálo.

Zobrazit více
Národní palác

10 důvodů proč navštívit Barcelonu

O tom, že je Barcelona vskutku krásné a zajímavé město, není pochyb. Je to jedno z těch míst, kam by se měl každý alespoň jednou za život podívat. Pokud si nejste jistí, zda Barcelonu navštívit či nikoliv, přicházíme s důvody, které vám s rozhodováním jistě pomůžou. Hlavní město Katalánska nabízí hned celou škálu různých zážitků. Věřte, že je o co stát.

Zobrazit více

Gibraltar – skála plná opic na konci Evropy

Láká Vás představa cesty do míst, kde se bez problémů domluvíte anglicky, kde potkáte volně žijící opice a přitom vůbec nemusíte opustit Evropu! Gibraltar je potom jasnou odpovědí.

Zobrazit více
Klášter Montserrat

Klášter Montserrat – magické poutní místo ve skále

Barcelona je nesmírně štědrá ke svým návštěvníkům. Nabízí tolik k vidění, tolik k ochutnání a prožití, že ani pokud byste si upřeli odpolední siesty, stále byste měli co dělat i při delší návštěvě. Barcelona prostě neomrzí. Avšak pokud byste při její návštěvě dostali pocit, že nezbytně potřebujete najít „cestu z města“, vymanit se ze sevření ulic, najít si útočiště stranou v krásné přírodě, máme pro vás skvělý tip. Montserrat, nádherný přírodní úkaz, který vždy přitahoval poutníky z celého světa.

Zobrazit více

Co o nás řekli naši klienti?

Barcelona + klášter Montserrat + Gaudího stavby
s Cestomilkou Markétou

To, že je Barcelona sbírka pokladů architektury a umění jsme věděli. Naše průvodkyně Markéta Bartáková povznesla naši návštěvu na neočekávanou úroveň. Na všech místech nám strhujícím způsobem vyprávěla zajímavosti z historie, dávala je do souvislosti s uměním, architekturou a jednotlivými osobnostmi. Na jakoukoliv otázku uměla odpovědět a dát vše do souvislostí. Věnovala se nám všem, odpověděla na individuální dotazy a přitom její odpovědi byly vtipné, takže jsme se celou dobu bavili.

Václav Vojtěch a Ludmila Treutnerová

Černošice

Národní palác
Barcelona + klášter Montserrat + Gaudího stavby
s Cestomilkou Markétou

Dobrý den, prodloužený víkend v Barceloně jsme si opravdu užili nejen díky pestrému programu, krásnému počasí a dochvilnosti všech účastníků zájezdu, ale především díky výborné průvodkyni, která měla naprosto zvládnutou organizaci a díky maximálně vyčerpávajícímu výkladu dokázala všechny účastníky naprosto zaujmout. Ubytování ve velmi příjemném hotelu blízko metra nemělo chybu. Děkujeme a těšíme se někdy příště na další zájezd s vámi.

Eva Krásná Mulačová

Praha

Barcelona + klášter Montserrat + Gaudího stavby
s Cestomilkou Markétou

Mým životním snem bylo vidět stavby Antonia Gaudího. Od svých dětí jsem k životnímu jubileu dostala zájezd s Vaší CK a sen se mi splnil, musím dodat, že na 200%. Všechno bylo perfektně připravené, komunikace a ochota CK ve všem vyhovět ještě před zájezdem byla úžasná. Program v Barceloně a ubytování nemělo chybu. Hotel byl blízko metra, což bylo velmi praktické.  Co oceňuji nejvíce, je perfektní a profesionální práce naší průvodkyně, paní Markéty.

Jindra Sklenářová

Kostelec u Holešova

Barcelona + klášter Montserrat + Gaudího stavby
s Cestomilkou Markétou

Děkujeme za krásnou dovolenou. Za nás neměla chybu. Cestovala jsem s rodinou, dva dospělí a dvě dcery. Celkem nás byla skupina třinácti dobrodruhů a paní průvodkyně byla velice příjemná dáma, která měla mimořádné znalosti. Navštívili jsme nejznámější památky v Barceloně, ale měli jsme i čas si program přizpůsobit dle svého. Ke konci pobytu jsme se již  zvládali po městě pohybovat úplně samostatně.

Jana Balíková

Vlašim