Cestomilský magazín

Gibraltar – skála plná opic na konci Evropy

Láká Vás představa cesty do míst, kde se bez problémů domluvíte anglicky, kde potkáte volně žijící opice a přitom vůbec nemusíte opustit Evropu! Gibraltar je potom jasnou odpovědí.

Zobrazit více
Klášter Montserrat

Klášter Montserrat – magické poutní místo ve skále

Barcelona je nesmírně štědrá ke svým návštěvníkům. Nabízí tolik k vidění, tolik k ochutnání a prožití, že ani pokud byste si upřeli odpolední siesty, stále byste měli co dělat i při delší návštěvě. Barcelona prostě neomrzí. Avšak pokud byste při její návštěvě dostali pocit, že nezbytně potřebujete najít „cestu z města“, vymanit se ze sevření ulic, najít si útočiště stranou v krásné přírodě, máme pro vás skvělý tip. Montserrat, nádherný přírodní úkaz, který vždy přitahoval poutníky z celého světa.

Zobrazit více
Papal Basilica of Saint Peter in the Vatican

10 nejkrásnějších míst v Římě

Co si představíte, když se řekne Řím? Romantiku? Teplo? Dobré jídlo? Umění? No přece vše dohromady! Řím přináší na několika kilometrech čtverečních všechno dobré, co jen v Itálii můžete najít. Pojďte se tedy společně s námi alespoň zprostředkovaně podívat na desítku toho nejlepšího. Místa, která vám nesmí uniknout, až se do historického, romantikou protkaného Říma konečně vydáte!

Zobrazit více
Abbaye de SèmAbbaye de Sèmamque, Francia

Po stopách filmu Dobrý ročník

Také jste propadli romantice filmu Dobrý ročník? Uchvátila Vás nádherná krajina Provence, rozlehlé vinice a přátelská povaha místních? Vydejme se společně na místa, která se ve filmu objevují a kterým propadl i hlavní hrdina filmu Max.

Zobrazit více

Je libo šneky po burgundsku nebo žabí stehýnka?

Všichni o těchto pokrmech určitě slyšeli, ne každý je však už ochutnal. Polovina lidí tato jídla zatracuje a nikdy by něco podobného nepozřela, druhá polovina šneky či žabí stehýnka považuje za vrcholnou gastronomii a největší delikatesu. Jak se však tyto pochoutky připravují, kdy se začaly jíst a proč? Ať už na ně máte jakýkoliv názor, jejich historie je nesporně zajímavá

Zobrazit více

10 nejkrásnějších míst New Yorku

Od mrakodrapů z Wall Streetu, přes neony ozářené kroky napříč Times Square, etnické enklávy s autentickými restauracemi a bary, až po listím lemované chodníčky Central Parku… nezáleží na tom, kudy se mihnete, vše jmenované v New Yorku najdete. Město pulzuje svou nezaměnitelnou energií na každém svém centimetru. Velké jablko je prototypem dokonalého velkoměsta se vším všudy. A i Vy nyní máte možnost jej ochutnat, probádat toto epicentrum zábavy, módy, obchodu, financí a historie. Vydejte se s námi do města, které nikdy nespí!

Zobrazit více

Za krásami Azurového pobřeží

Ach, ta Francie! V posledních letech stále více z nás touží zemi umělcům a romantikům zaslíbenou alespoň na pár dní navštívit. A není to jen slavná Paříž, mekka všech zamilovaných, která nám tolik imponuje. Čím dál více nás láká také Francouzská riviéra a její nejvábivější část – Azurové pobřeží. Kraj azurově modrého moře a nebe, bílých pláží, pyšných měst a zaručeně autentických prožitků.

Zobrazit více
Notre Dame in Paris at sunset, France

Katedrála Notre-Dame, chrám Matky Boží v Paříži

Osmnáct. Takový je počet svatostánků na území pevninské Francie, které jsou zasvěceny bohorodičce Panně Marii, „naší dámě“. Osmnáct kostelů, bazilik a katedrál od severu na jih a od východu na západ Francie se tak mohou pyšnit honosným titulem Notre-Dame. Jen jeden z nich však leží přímo v srdci samotné Francie, v námi tolik milované Paříži. Jen jeden z nich je středověkým veledílem, ve kterém se snoubí jemné prvky románského slohu s pompézně gotickými. A jen jeden z nich je úzce spjat se jménem Victora Huga, snad nejslavnějšího romantického spisovatele vůbec. Málokdo však ví, že právě Hugův příběh zvoníka… ale vezměme to popořádku!

Zobrazit více

New York a nejvyšší obytný mrakodrap západní polokoule

New York se pyšní mnoha světovými prvenstvími. Jedním z těch poměrně čerstvých je nejvyšší obytný mrakodrap na západní polokouli. Byl dokončen v prosinci 2015 a stojí na místě původního, téměř sto let starého hotelu Drake. Ano, mluvíme o 432 Park Avenue.

Zobrazit více
Londýnský parlament

Po stopách Harryho Pottera Londýnem

Většině z nás už jedenáct let dávno bylo a sova s přihláškou do Bradavic nikde. Co se dá dělat. V nejlepší škole čar a kouzel navíc programy celoživotního vzdělávání nezavedli, tudíž ani tudy cesta do magického světa nevede. Jak se zdá, drazí mudlové, máme prostě smůlu.

Zobrazit více

Co o nás řekli naši klienti?

Do Londýna za Harry Potterem
s Cestomilem Davidem

Pobyt v Londýně byl úžasný, průvodce David se o nás staral jako o vlastní, protáhl nás významnými místy i uličkami, měl odpověď na všechny zvídavé otázky dětí i dospělých a dokázal zařídit vše, včetně počasí 🙂 Moc jsme si to užili a odpověď mého syna na otázku, co se ti v Londýně nejvíc líbilo byla : „všechno“… a to vypovídá o všem…

Eva Šilarová

Bořetice

To nejlepší z Londýna + Stonehenge + Winchester
s Cestomilkou Ivetou

Pokud mám napsat pár slov k zájezdu do Londýna a Stonehenge, pak tedy jen samé klady. Vaši pro mě předtím neznámou cestovku jsem našla náhodou na facebooku a zaujala mě především tím, že nabízí cestování v malých skupinkách.

Libuše Kantnerová

Halže

Do Londýna za Harry Potterem
s Cestomilkou Michalou

Výlet jsme si velmi užili, počasí nám skvěle vyšlo, byli jsme spokojeni i s hotelem, který byl blízko centra. Cestomilka Míša byla skvělá, vždy nám poradila ať už se jednalo o cokoliv. Má skvělý přehled o historii i přítomnosti Londýna. Děkujeme

Klára Hlaváčová

České Budějovice

Do Londýna za Harry Potterem
s Cestomilkou Zuzkou Z.

Na výlet do Londýna jsme se už dlouho těšili a konečně to klaplo. Zájezd můžeme jen doporučit, průvodkyně Zuzka byla úžasná, o vše bylo postaráno a my se mohli kochat a obdivovat krásy Londýna. Studia Harryho Pottera nezklamala a užili jsme si to tam skvěle. Výhodou je, že program zájezdu je zaměřen na rodiny s dětmi a tomu lze přizpůsobit i program.

Na Londýn budeme dlouho vzpomínat. Děkujeme, stálo to za to!

Jedličkovi

České Budějovice