Francie

Kam se v Paříži vydat na nákupy?

Stále více českých žen vyráží za nákupy do Paříže. A není se čemu divit. Paříž je mekkou módy a každý si zde najde obchod dle svého vkusu. Dávno také neplatí klišé, že musíte mít zlatou platební kartu. A to zejména v období slev! Pařížské obchody uspokojí svou nabídkou každého, od slavných celebrit až po maminku na mateřské dovolené. Přečtěte si pár našich rad a nechte se inspirovat pařížskou módou!

Nákupní centrum pro každého: La Défense

Nejvhodnějším místem k nákupům je moderní čtvrť La Défense na okraji Paříže. V místním nákupním centru Les Quatre Temps můžete strávit celý den a stále budete mít co objevovat. Na ploše o 140 tisících metrech čtverečních najdete jak klasické celosvětové řetězce jako HM, Zara, Promod, Adidas, tak obchody s pravou francouzskou módou. Dvakrát ročně zde pak propuká opravdová nákupní mánie. Cena zboží v této době klesá o 50% až 70% a vyprodáno je dříve, než celá akce skončí.

Naše doporučení: Vydejte se na nákupy na začátku slevového období, dokud je ještě z čeho vybírat!

La Défense

Nákupy v samém srdci Paříže

Za cenově příznivými nákupy se můžete vydat i do samotného centra Paříže na ulici Rivoli. Jde o jednu z nejvýznamnějších obchodních ulic v Paříži, která lemuje slavné muzeum Louvre a Tuillerijské zahrady. Narazíte zde na řadu cenově dostupných obchodů a obchodních domů, jejichž nabídka šperků, módních doplňků a oblečení Vám zaručeně udělá radost. Jen o pár ulic dál, v místě zvaném břicho Paříže, narazíte na moderní obchodní centrum Les Halles. V tomto rozsáhlém podzemím nákupním centru najdete přes 170 obchodů typu Desigual, HM, Esprit nebo Gap. Pokud Vás nákupy unaví, můžete si vychutnat příjemnou uměleckou atmosféru nedalekého centra George Pompidou. Káva v místních kavárnách je prý vyhlášená.

Naše doporučení: Jsou-li Vašim cílem suvenýry, pak je ulice Rivoli opět tím správným místem. V malých obchůdcích a u pouličních prodejců zaručeně vyberete vhodný dárek pro Vaše blízké.

Nákupy v nejdražších pařížských buticích

Máte zlatou platební kartu? Chcete obohatit svůj šatník o opravdu unikátní kousek? Pak se nechte rozmazlovat profesionálními prodavači v nejluxusnějších buticích na bulváru Champs-Elysées. S módními kousky z butiku firmy Louis Vuitton, s hodinkami z kolekce Louis Pion a s vůní značky Chanel budete neodolatelná. Pro milovníky americké módy nabízí bulvár Champs-Elysées značku Abercrombie & Fitch. Obléknou Vás zde navíc za určitě přijatelnější cenu než v předchozích buticích.

Za nahlédnutí stojí vitríny v ulici Saint-Honoré poblíž Elysejského paláce, kde sídlí prezident. Nejnovější modely značky Hermès, Salvatore Ferragamo, Lanvin Vás přinejmenším inspirují. K nákupu šperků můžeme vřele doporučit ulici Rue de la Paix vedoucí od Opery Garnier na náměstí Vendôme. Zde mají své prodejny Cartier, Boucheron a další luxusní šperkařské značky.

Naše doporučení: Máte-li sebou šikovného a znalého průvodce, poradí Vám, kde koupit značky Beneton, Dior nebo Gucci s větší jak 70% slevou! Jde o lehce vadné kousky, které se do značkových butiků nedostanou a Vám udělají radost.

ulice Saint-Honoré

Luxusní obchodní domy s bohatou historií

Samostatnou kapitolou nákupů v Paříži jsou velké obchodní domy Galerie Lafayette, Le Printemps nebo nejstarší obchodní dům v Paříži Le Bon Marché na jižním břehu řeky Seiny. Tyto nákupní chrámy jsou opředené bohatou a mnohdy pikantní historií. Pod jednou střechou naleznete veškeré druhy zboží, od krásných kabelek a hodinek až ke spodnímu prádlu. Je však třeba počítat s většími výdaji nebo vyrazit na nákupy v období letních či zimních slev. Obchodní dům Galerie Lafayette nevynechejte, ani pokud Gucci, Dior nebo Lacoste nejsou Váš styl.

Naše doporučení: překrásné secesní interiéry, malovaná skleněná kupole a nádherná vyhlídka ze střechy domu stojí za vidění.

Galerie Lafayette

Za nákupy na bleší trh?

Dalším zajímavým místem v Paříži jsou bleší trhy. Největší bleší trh na světě, Marché aux Puces de Saint-Ouen v severní části města, není sice vhodný k nákupům módních kousků do vašeho šatníku, ale za návštěvu určitě stojí. Ale pozor! Otevřený je jen od soboty do pondělí!

Naše doporučení: Je třeba počítat alespoň s půl dnem, chcete-li si bleší trh na Saint-Ouen důkladně prohlédnout.

Za značkovou módou za Paříž!

Jen pár kilometrů od Paříže ve Val d’Europe se nachází ráj milovníků nákupů a značkové módy. Toužíte-li po úlovku z dílny některého ze slavných světových návrhářů, pak jste na správném místě. V tomto klasickém obřím nákupním centru a přilehlé luxusní outletové vesničce La Vallée Village najdete více jak 120 obchodů těch největších světových módních značek. Koupit si můžete unikátní kousky z dílen značky Gucci, Versace, Ralph Lauren, Calvin Klein, Lacoste, Armani, Givenchy, Longchamp nebo Jimmy Choo.

Naše doporučení: Pokud se chcete vyhnout nákupní špičce, vydejte se na nákupy hned po desáté hodině dopolední, kdy se otvírá nebo naopak k večeru těsně před zavřením.

La Vallée Village

Další podobné články

Kam v Paříži za typickou francouzskou kuchyní?

Při pobytu v Paříži touží asi každý ochutnat místní kuchyni a navštívit typickou francouzskou restauraci. Víte ovšem kam zamířit, jakou cenu očekávat a co si z jídelního lístku vybrat? Připravili jsme pro Vás pár tipů, v čem se jednotlivé restaurace liší a co si objednat.

Zobrazit více