Francie

Puy du Fou – netradiční zábavní park

Nejlepší zábavní park Evropy, jeden z nejlepších zábavních parků světa a nejoblíbenější zábavní park Francouzů. Slyšeli jste již někdy o Puy du Fou? Ne? Tak tedy čtěte dále….

Velmi netradiční a originální zábavní park Puy du Fou leží v západní Francii nedaleko města Nantes. Je ideálním místem pro zábavu celé rodiny. Nepodobá se žádnému jinému zábavnímu parku na světě. Ročně jeho branami projde víc jak 2 miliony návštěvníků ze všech koutů světa.

A jak to tedy začalo?

V roce 1977 stál na místě dnešního parku zchátralý renesanční zámek Puy du Fou. O rok později již fungovala velká večerní show La Cinéscénie. Scénář této zábavné show vyprávěl o místní šlechtické rodině a o historii kraje od 14. století do druhé světové války. Premiéra neměla valný úspěch. To se však změnilo již ke konci první sezóny, kdy se show stala velkolepou podívanou. 600 herců, šermířů, jezdců a rekvizitářů se podílelo na jejím provedení. V roce 1981 složil originální hudbu pro noční představení velký skladatel filmové hudby George Delarue. V roce 1989 byl vedle show Cinéscénie otevřen Grand Park de Puy du Fou, tedy Velký park Puy du Fou a dnes je nejoblíbenějším parkem ve Francii.

V roce 2011 se v parku Puy du Fou dokonce konala prezentace týmů slavného cyklistického závodu Tour de France.

Ponořte se do minulosti

Pokud vstoupíte do parku Puy du Fou, ocitnete se v jiném světě. Park se skládá z několika dobových částí a vy si budete připadat, jako byste cestovali v čase. Při procházce čtvrtí Bourg se ocitnete v trhovním městě roku 1900 a postupně se můžete vydat dál do minulosti. Vesnice z 18. století Vám názorně ukáže život obyčejných lidí. Ve středověkém městě si dejte pozor na nebezpečné ulice. Na závěr se dostanete až k pevnosti, které stávaly po celé Francii okolo roku 1000.

Pro děti byly speciálně vytvořeny nejrůznější zábavní atrakce: „skákající vodotrysky“, „dětské doupě“ a „zvířecí labyrint“, ve kterých na ně čekají různá překvapení. Dospělí mohou utéct před ruchem na „jelení mýtinu“ či do „zvířecí prérie“. Pokud toužíte po příjemné a klidné atmosféře, projděte se „kvetoucím údolím“ nebo „růžovou zahradou“.

Velká představení

Hlavním lákadlem parku Puy du Fou jsou představení. Během show „Znamení triumfu“ zažijete na vlastní kůži vozatajské závody ve starověkém Římě. Poznáte také, jak tvrdými bojovníky byli Vikingové a během představení „Tajemství kopí“ se dovíte vše o o rytířských turnajích. Dobu velkých králů Ludvíků připomene show „Richelieu a mušketýři“.

V roce 2016 mělo premiéru nové představení „Dernier panache“, které vypráví o osudech francouzského námořního důstojníka ve válce o nezávislost v Americe. Pro tuto akci bylo postaveno zcela nové zázemí, aby bylo možné imitovat námořní bitvu.

Mezi velkými představeními se odehrává také řada menších vystoupení. Během jednoho z nich „Milenci od Verdunu“ se přenesete do jedné z nejhorších bitev první světové války. Při představení dravců budete fascinováni ladným letem velkých ptáků jako jsou například sokoli.

Co se děje po setmění?

To nejlepší z celého parku přichází až se západem slunce. Od června až do začátku září se každý pátek a sobotu koná obří představení La Cinéscénie, které vás ohromí a nadchne. Za účasti více jak 1200 herců nebudete více jak 1, 5 hodiny vědět, kam s očima. Vše se odehrává na neuvěřitelném jevišti o rozměrech více jak 23 hektarů.

Pokud právě neprobíhá show La Cinéscénie, je každý večer na programu show „ohnivé varhany“ plná hudby, ohně, vody a tance.

Zdá se Vám den málo na všechnu zábavu a atrakce? Nevadí, můžete zakoupit lístek na dva dny a v parku přenocovat. K dispozici je možnost ubytování v galo-římské vile, na ostrově krále Chlodvíka nebo ve zlatomodrých stanech na středověkém bitevním poli.

Neváhejte a vydejte se za originální zábavou. Určitě nebudete zklamáni.

Cestomilka Věrka

Další podobné články

View of Antibes, France

Antibes: Jachty, Picassovo a úžasný Marineland

Pokud toužíte po jedinečném dobrodružství, Antibes je místo, které vaši touhu naplní. Od plavby na luxusní jachtě, přes zážitky v Picassově muzeu až po radost a úžas ve světě zábavy Marineland, zde zažijete vzácné okamžiky, které vám zůstanou v srdci navždy.

Zobrazit více