Francie

Tržnice v Narbonne: francouzský gurmánský zážitek

Nechte se unést atmosférou tržnice v Narbonne a objevte lahodné místní speciality, které vám přinesou skutečný gurmánský zážitek. Narbonne, to je nejen monumentální katedrála a významné římské památky, ale i cesta za gastronomií a historií.

Oběd v tržnici v Narbonne - gurmánská oslava chutí a čerstvosti

Pro všechny milovníky gastronomie a autentických zážitků je oběd v tržnici v Narbonne naprosto neodolatelným lákadlem. Toto město v jižní Francii je domovem jedné z největších tržnic v regionu Languedoc-Roussillon, která přivede k životu všechny vaše chuťové buňky a nabídne vám naprosto nezapomenutelný gurmánský zážitek. Už máte chuť? Čtěte dále.

narbonne

Kanál v Narbonne

Vzhůru na tržnici

Již u vchodu do tržnice vás ohromí zástupy pestrobarevných stánků, které překypují čerstvými sezónními produkty. Vůně sem, chutě tam, od čerstvých ryb a mořských plodů, přes vyzrálé sýry, sušené salámy, olivový olej, tapenády až po lákavé ovocné a zeleninové speciality – zde najdete vše, co si vaše chuťové buňky přejí. Prodejní stánky patří místním farmářům a producentům, kteří si zakládají na kvalitě a autentičnosti svých produktů. Nenechte si ujít příležitost vyzkoušet vše, co vám nabízejí ochotní prodejci a objevte nové chutě a vůně.

Ať už se rozhodnete ochutnat čerstvé mořské plody nebo si koupit lahodný sýr, určitě budete nadšení. A pokud by vás nabídka některé z restaurací neoslovila, obsluha Vám za malý poplatek připraví to, co si na tržnici koupíte. Víno vám nabídnou místní v karafě, ale určitě nebudete zklamáni. Nelekněte se, když si objednáte jen půl litru a oni přinesou víno v litrové lahvi. Pijte do půlky a to také na závěr zaplatíte!

Oběd v tržnici v Narbonne je zárukou autenticity a výjimečného gastronomického zážitku. Les Halles de Narbonne nabízí nejenom skvělé jídlo, ale také příležitost setkat se s místními obyvateli a proniknout do jejich kultury a tradic. A i o tom by cestování mělo být.

narbonne

Na tržnici

Co určitě ochutnat

Jak už jsme naznačili, na tržnici v Narbonne se můžete těšit na širokou škálu lokálních specialit, které vás okouzlí vynikající chutí. Zde je několik konkrétních specialit, které rozhodně stojí za ochutnání:

  1. Huitres tedy ústřice: Oblast Languedoc-Roussillon je známá svou vynikající produkci ústřic. Ochutnejte je čerstvé a syrové nebo je nechte připravit grilované či pečené s citronem a bylinkovým máslem. Jejich jemná chuť a sladkost vás zcela ohromí.
  2. Saucisson, tradiční suché salámy: Francie je proslulá svou kvalitní salámovou produkci a Narbonne není výjimkou. Vyzkoušejte různé druhy saucisson, jako je například saucisson sec, suchý a kořeněný salám. Je ideální pro piknik nebo jako součást chutného obědu.
  3. Fromages, sýry: Francouzské sýry jsou legendární a na tržnici v Narbonne se nabízí až spektakulární výběr. Vyzkoušejte místní speciality, jako je například Roquefort, sýr z ovčího mléka s intenzivní chutí, nebo Rocamadour z kozího mléka.
  4. Fruits de mer, mořské plody: Vydejte se na gastronomickou výpravu a ochutnejte čerstvé mořské plody. Můžete si vychutnat krevety, langusty, kraby, svatojakubky, břitky a další lahůdky, které vámi rádi připraví s láskou a respektem.
  5. Tapenades, olivové pasty: Olivové pasty jsou tradiční specialitou jižní Francie a na tržnici v Narbonne najdete jejich různé varianty. Zkuste olivovou pastu s bylinkami, kapary a česnekem, která se skvěle hodí jako dip nebo jako pomazánka na bagetu.
tržnice narbonne

Je libo saucisse?

Tak hurá na cestu! Jihofrancouzský region Languedoc-Roussillon má tolik co nabídnout, že se nebudete stačit divit.

Další podobné články

kanál du midi

Slavný kanál du Midi

Objevte šperk jihu Francie, který se skrývá v Okcitánii, a prožijte nezapomenutelné okamžiky plné krásy, historie a romantiky. Kanál du Midi je jedno z míst, které při svých cestách jižní Francií nesmíte minout.

Zobrazit více