Nizozemí

Skanzen Zaanse Schans: zapomenutý holandský venkov

Skanzen Zaanse Schans je cestou do života holandského venkova v minulých staletích. Objevte tradice a řemesla, která stále rezonují v tomto malebném koutu Nizozemí. Nyní virtuálně, brzy určitě osobně na jedné z vašich dalších objevných cest.

Skanzen Zaanse Schans - okno do minulosti holandského venkova

Skanzen Zaanse Schans je ohromující časová kapsule, která vás přenese zpět do minulosti a odkryje vám kouzlo takřka zapomenutého holandského venkova. Nachází se v blízkosti města Zaandam v Holandsku a představuje skvělou možnost prozkoumat a zažít autentickou atmosféru a holandské tradice minulých století. Pojďme tam virtuálně nakouknout a dozvědět se, zdali návštěva skanzenu stojí za to.

Zaanse Schans

Skanzen Zaanse Schans

Zaanse Schans, zapomenutý holandský venkov

Při vstupu do Zaanse Schans se okamžitě ocitnete uprostřed obrazu z období 18. a 19. století. Skanzen je plný tradičních větrných mlýnů, historických dřevěných domů, a malých řemeslných dílen. Tento ohromující soubor architektury vám přinese autentický pohled na to, jak žili a pracovali zdejší lidé v minulých dobách.

Nebojte se přijmout pozvání do historických domů, určitě se dozvíte více o tradičním životě holandských venkovských komunit. Prozkoumejte řemeslné dílničky, kde místní vyrábějí dřeváky, sýry, čokolády a další tradiční výrobky. Pokud se nebojíte, sami si budete moci některé z řemesel vyzkoušet na vlastní kůži. Nezapomeňte také na ochutnávku, jež Vám nabídnou ve zdejší sýrárně.

Krása střídá nádheru

Krása střídá nádheru

Za větrnými mlýny do Zaanse Schans

Jedním z nejzajímavějších prvků skanzenu Zaanse Schans jsou větrné mlýny, které jsou také ikonické pro celé Holandsko. Tyto mlýny nejenom zdobí krajinu, ale v minulosti sloužily také jako nezbytné zařízení pro místní průmysl a zemědělství. V rámci prohlídky si můžete prohlédnout některé z nich zevnitř. Dozvíte se více o jejich fungování a historii.

Kromě architektury a řemesel nabízí Zaanse Schans také nádhernou přírodní kulisu. Skanzen je obklopený malebnými kanály a rozlehlými loukami, které vytvářejí dokonalou atmosféru pro procházky a pikniky. Vůbec nemluvíme o tom, jaké přenádherné fotky si z místa odvezete. Můžete si také vychutnat plavbu po kanálech, která vám umožní obdivovat krásu skanzenu z jiné perspektivy.

Další podobné články

Binnenhof palace, place of Parliament in The Hague, of Netherlands at dusk

Haag: královské město i centrum spravedlnosti

Haag nemá jen politický význam, ale je i skvělou destinací pro každého s duší cestovatele. Pojďme se na něj podívat zblízka. Zabrouzdáme k historickým budovám, do romantických parků i na dlouhé pláže podél Severního moře.

Zobrazit více