Španělsko

San Sebastián – kosmopolitní španělské letovisko

San Sebastián je místem, kde se historie setkává s moderním 21. stoletím, kde se příroda stává divadelním prostorem a kde vaše chuťové buňky můžou prozkoumat nové horizonty. Tak na co ještě čekáte? Přijďte a nechte se unést kouzlem San Sebastiánu.

Centrum Baskicka

Vítejte v San Sebastiánu, skvostném kosmopolitním letovisku severního Španělska, které jako živá poezie spojuje přírodní krásu s kulinářskými divy a kulturním bohatstvím divokého Baskicka. Pokud hledáte destinaci, kde se snoubí elegance s přírodními krásami, San Sebastián je pro vás tím pravým místem.

San Sebastian, Baskicko

Panorama San Sebastian

Donostia, perla baskického pobřeží

San Sebastián, v baskičtině známý také jako Donostia, je perlou severního Španělska a jedním z nejžádanějších letovisek v Evropě. Nádherné město, ležící na břehu Biskajského zálivu, se stalo synonymem pro spojení městské elegance a zábavy s přírodní nádherou. Impozantní hory, které město obklopují,  jej chrání před větry, ale také vytvářejí unikátní mikroklima, což z něj činí ideální destinaci pro ty, kteří touží po krásných písčitých plážích. Slavná Playa de la Concha, s jemným pískem a výhledem na horské vrcholy, je jen jedním z mnoha klenotů, které San Sebastián nabízí svým návštěvníkům.

pláž san sebastian

Městské pláže v San Sebastián

Za kulturou a památkami

Kulturní nabídka San Sebastiánu je rovněž ohromující. Město se stalo domovem mnoha muzeí, uměleckých galerií a historických památek. Nezapomeňte navštívit palác Miramar, který vás okouzlí svou architekturou a panoramatickým výhledem na záliv.

Bazilika Santa María del Coro, postavená v 18. století, patří mezi skvělé příklady barokní architektury. Interiér je bohatě zdobený sochami a freskami a věž nabízí nezapomenutelný panoramatický výhled na město.

Historická pevnost Monte Urgull leží na stejnojmenném kopci a nabízí nejen fascinující příběhy z historie, ale také nádherný výhled na město a záliv. Pevnost byla postavena ve 12. století a stala se důležitou součástí obranné infrastruktury. Dnes můžete prozkoumat její ruiny a užít si krásnou procházku kolem kopce.

Katedrála Buen Pastor postavená v novogotickém stylu, je jednou z nejvýznamnějších sakrálních budov ve městě. Věže tvoří dominantu městského panorama a interiér upoutá výškou a čistotou výzdoby.

A pro milovníky filmu, každé září se zde koná Mezinárodní filmový festival, kde můžete potkat hollywoodské hvězdy a objevovat nové filmové talenty.

urumea river in gros, donostia san sebastian

Ikonický most přes řeku Urumea

Gastronomické srdce Španělska

San Sebastián není jen o plážích. Je to také gastronomické srdce Španělska. Město se stalo domovem nespočtu restaurací, které se mohou pyšnit michelinskými hvězdami, ale i malých, lokálním barů a bister, kde vám místní nabídnou to nejlepší z jejich kraje.

Navštivte slavnou historickou čtvrť s pravoúhlými uličkami ústícími do přístavu a ochutnejte třeba pintxos, baskickou verzi tapas, nechte si nalít vychlazenou sklenici sidry, místního cideru, a pocucávejte ho na krásných městských plážích nebo vyzkoušejte svěží bílé víno txakolí, které se urodilo na svazích nad Atlantským oceánem. Milovníci masa by měli zavítat do steakového baru a poručit si txuletu, jedno z nejlepších hovězích mas na světě.

Typický bar v San Sebastian, centra Baskicka. Ochutnáme?

Typický bar v San Sebastian, centra Baskicka. Ochutnáme?

Další podobné články

Pintxos, Baskicko

Baskicko – ráj pro gurmány

Baskická kuchyně je kombinací tradice, čerstvých surovin a vášnivého přístupu k vaření. Procestujte tuto nádhernou oblast a objevte nejlepší gastronomické poklady, které Baskicko nabízí.

Zobrazit více