Belgie: země čokolády, piva a diamantů

Bez ohledu na to, zda vás láká historie, kultura, architektura nebo kulinářské lahůdky, Belgie vám nabídne všechno. Pojďme se jí podívat na zoubek.

Bezpochyby nádherná Belgie

Belgie, malá země v západní Evropě, je skrytým pokladem pro turisty, nabízející bohatou historii, malebnou architekturu a lahodnou kuchyni. Přestože je často přehlížena ve prospěch svých sousedů, Belgie skrývá mnoho fascinujících míst, která stojí za návštěvu. Pokud plánujete svou příští dovolenou, zde je výběr nejlepších míst, která byste v Belgii neměli minout.

bruggy, belgie

Bruggy - láska na první pohled

Romantické Bruggy

Bruggy, známé též jako „Benátky severu“, jsou naprostým klenotem středověké architektury. Procházejte se jejich malebnými uličkami, proplouvejte loďkou napříč kanály a obdivujte historické domy a kostely. Navštivte také známý Belfort, ikonickou věž s úchvatným výhledem na město, a nezapomeňte ochutnat slavné belgické pralinky. Třeba rovnou v místní čokoládovně, kde je prohlídka spjatá s bohatou degustací.

Diamantové Antverpy

Antverpy jsou známé jako centrum belgického umění a středisko obchodu s diamanty světového významu. Navštívit můžete Královskou akademii výtvarných umění či Muzeum krásných umění, kde naleznete mistrovská díla od Rubense a Van Dycka. Zamiřte také do jedné z brusíren diamantů, kde se dovíte vše o těchto nádherných kamenech. Prozkoumejte historickou čtvrť Antverp a náměstí s největší katedrálou v zemi. Pokud budete mít hlad, nebo jen chuť, určitě vyhledejte bistro s antverpskými krevetami nebo moules-frites (slávkami).

Brusel, pulzující centrum Evropy

Hlavní město Belgie, Brusel, je pulzujícím centrem evropské kultury a politiky. Objevte nádherný Grand-Place s jeho gotickou radnicí a okouzlujícími historickými domy. Navštivte Atomium, symbol moderní architektury, a procházejte se po známém bulváru Avenue Louise, kde najdete módní butiky světových značek a rozkošné kavárny. Milovníci piva by pak měli zamířit do všudypřítomných pivoték, kde se po hektolitrech prodává slavné belgické pivo ve všech možných stylech a podobách. Tak na zdraví!

Brusel rozhodně má své charisma

Kouzelný Gent

Gent je dalším okouzlujícím městem, které nabízí bohaté kulturní dědictví Belgie. Užijte si procházku kolem Grasleie, malebného kanálu obklopeného historickými budovami. Navštivte impozantní Katedrálu sv. Bavona a prohlédněte si slavný oltářní obraz Van Eycka, Adorace Beránka Božího.

Napoleonovo Waterloo

Pro milovníky historie je belgické Waterloo nevyhnutelnou zastávkou. Toto místo se stalo dějištěm slavné bitvy, ve které Napoleon Bonaparte v roce 1815 utrpěl rozhodující porážku a definitivně tak přišel o titul velkého císaře a vojevůdce. Navštivte památník a muzeum bitvy a projděte se po polích, kde se historické události odehrály.

dinant, belgie

Dinant je láska na první pohled

Sladký Dinant

Ležící na břehu řeky Mázy, malé městečko Dinant je příjemným překvapením pro všechny návštěvníky. Navštivte pevnost Dinant na skalnatém vrcholu a projděte se romantickými uličkami. Nezapomeňte také ochutnat dinantské cukrovinky, křehké a karamelizované sušenky vyrobené z cukru, medu a mandlového prášku.

Další podobné články

View of Antibes, France

Antibes: Jachty, Picassovo a úžasný Marineland

Pokud toužíte po jedinečném dobrodružství, Antibes je místo, které vaši touhu naplní. Od plavby na luxusní jachtě, přes zážitky v Picassově muzeu až po radost a úžas ve světě zábavy Marineland, zde zažijete vzácné okamžiky, které vám zůstanou v srdci navždy.

Zobrazit více