Za vínem do Valpolicelly

Vychutnejte si úžasné Benátsko všemi smysly! Užijte si letecký zájezd all inclusive, v rámci kterého poznáte slavný vinařský region poblíž romantického města Verona a ochutnáte gastronomické speciality.

  • letecky z Prahy
  • Profesionální průvodce
  • Agriturismo 3*
  • 8 - 15 osob
od 28 350 Kč
cena za osobu

Termíny

1
23.9. - 26.9.2021 4 dny
čtvrtek až neděle
  • letecky z Prahy
  • Agriturismo 3*
  • all inclusive
Vybrat termín
28 350 Kč
cena za osobu

Program zájezdu

1. den Odlet do Milána, oběd v rodinném vinařství Franchini Agricola, návštěva vinařství Speri, ubytování

Setkání naší malé vinařské skupiny na letišti, přílet do Milána a přejezd soukromým autobusem do vinařské oblasti Valpolicella Classico.

Po cestě si dopřejeme lehký oběd v rodinném vinařství Franchini Agricola, které po generace vyrábí vína Valpolicella’s: Amarone a Recioto, nejreprezentativnější vína této oblasti. Během návštěvy vinařství se také seznámíme s celým procesem výroby vína a nebude chybět ani ochutnávka vín jako Valpolicella Classico, Valpolicella Ripasso nebo Amarone.

Poté se vydáme do jednoho z nejstarších rodinných vinařství regionu Valpolicella, vinařství Speri. Jeho historie sahá až do roku 1874 a po celou dobu svého fungování si uchovává rodinný charakter. Dnes je vinařství v rukou sedmé generace potomků původního zakladatele. Vína jsou produkována pouze z vlastních vinic, kterých má Speri v zóně Valpolicella Classico zhruba 60 hektarů. Amarone pochází z vinice Monte Sant`Urbano v obci Furmane. Samozřejmostí je pro vinařství Speri šetrnost vůči životnímu prostředí. Po mnoha letech udržitelného hospodaření jsou vína počínaje ročníkem 2015 organicky certifikovaná.

Následně již přejedeme do ubytování v kopcích Illasi, obklopeného vinicemi a olivovými háji, kde nás bude čekat večeře v místní restauraci s typickými pokrmy připravenými podle tradičních receptů.

Setkání naší malé vinařské skupiny na letišti, přílet do Milána a přejezd soukromým autobusem do vinařské oblasti Valpolicella Classico.

Po cestě si dopřejeme lehký oběd v rodinném vinařství Franchini Agricola, které po generace vyrábí vína Valpolicella’s: Amarone a Recioto, nejreprezentativnější vína této oblasti. Během návštěvy vinařství se také seznámíme s celým procesem výroby vína a nebude chybět ani ochutnávka vín jako Valpolicella Classico, Valpolicella Ripasso nebo Amarone.

Poté se vydáme do jednoho z nejstarších rodinných vinařství regionu Valpolicella, vinařství Speri. Jeho historie sahá až do roku 1874 a po celou dobu svého fungování si uchovává rodinný charakter. Dnes je vinařství v rukou sedmé generace potomků původního zakladatele. Vína jsou produkována pouze z vlastních vinic, kterých má Speri v zóně Valpolicella Classico zhruba 60 hektarů. Amarone pochází z vinice Monte Sant`Urbano v obci Furmane. Samozřejmostí je pro vinařství Speri šetrnost vůči životnímu prostředí. Po mnoha letech udržitelného hospodaření jsou vína počínaje ročníkem 2015 organicky certifikovaná.

Následně již přejedeme do ubytování v kopcích Illasi, obklopeného vinicemi a olivovými háji, kde nás bude čekat večeře v místní restauraci s typickými pokrmy připravenými podle tradičních receptů.

2. den Vinařství Col Vetoraz, městečko Asolo, vinařství Bele Casel, ochutnávka Prosecca

Po snídani přejedeme do vinařské oblasti okolo severoitalských měst Valdobbiadene a Conegliano, která je pro svou krásu zapsaná na seznamu UNESCO. Okolí je především proslulé pěstováním vinné révy odrůdy Glera, z níž se vyrábí šumivé víno Prosecco.

Naší první zastávkou bude vinařství Col Vetoraz, kde vyzkoušíme celou řadu vín Prosecco, od suchých až po extra brut. Vinařství se nachází na jednom z nejvyšších bodů v oblasti Cartizze, 400 metrů nad mořem, odkud si užijeme krásný výhled na celou oblast.

Po lehkém obědě v typické Trattorii přejedeme do městečka Asolo, které je známé jako „perla provincie Treviso“. Jeho tisíciletá historie na nás dýchne na každém rohu. V minulosti bylo Asolo cílem básníků a spisovatelů, umělců a cestovatelů, kteří zde našli inspiraci a harmonii. Podobný zážitek čeká jistě i nás.

Navštívíme také zdejší vinařství Bele Casel, kde ochutnáme Asolo Prosecco DOCG. Toto vinařství začalo vyrábět víno před více než 40 lety a za několik let se z malé domácí výroby stal zaběhlý podnik.

Poté již přejedeme na ubytování, kde si po dlouhém dni dopřejeme večeři.

Po snídani přejedeme do vinařské oblasti okolo severoitalských měst Valdobbiadene a Conegliano, která je pro svou krásu zapsaná na seznamu UNESCO. Okolí je především proslulé pěstováním vinné révy odrůdy Glera, z níž se vyrábí šumivé víno Prosecco.

Naší první zastávkou bude vinařství Col Vetoraz, kde vyzkoušíme celou řadu vín Prosecco, od suchých až po extra brut. Vinařství se nachází na jednom z nejvyšších bodů v oblasti Cartizze, 400 metrů nad mořem, odkud si užijeme krásný výhled na celou oblast.

Po lehkém obědě v typické Trattorii přejedeme do městečka Asolo, které je známé jako „perla provincie Treviso“. Jeho tisíciletá historie na nás dýchne na každém rohu. V minulosti bylo Asolo cílem básníků a spisovatelů, umělců a cestovatelů, kteří zde našli inspiraci a harmonii. Podobný zážitek čeká jistě i nás.

Navštívíme také zdejší vinařství Bele Casel, kde ochutnáme Asolo Prosecco DOCG. Toto vinařství začalo vyrábět víno před více než 40 lety a za několik let se z malé domácí výroby stal zaběhlý podnik.

Poté již přejedeme na ubytování, kde si po dlouhém dni dopřejeme večeři.

3. den Rodinné vinařství I Stefanini, vesnička Soave, výrobna olivového oleje, vinařství Roccolo Grassi

Po snídani vyrazíme na prohlídku rozlehlého rodinného vinařství I Stefanini v Monteforte d’Alpone, kde na nás čekají tradiční bílá vína Soave. Vína Stefanini, v souladu s tradičními vinařskými technikami, nestárnou v dubových sudech, ale v pečlivě vyložených nádržích z oceli.

Poté si uděláme krátkou zastávku ve středověké vesničce Soave známou jak pro svá vína, tak i pro velkolepý hrad.

Následně se vydáme za tajemstvím výroby italského „zeleného zlata“, a sice extra panenského olivového oleje. Navštívíme rodinný mlýn Bonamini, který patří ke špičce producentů olivových olejů nejen v Benátsku, ale v celé Itálii. Nebude chybět ani ochutnávka zdejších olivových produktů, během které se naučíme rozpoznávat jejich chutě a vůně. Návštěvu mlýna zakončíme lehkým obědem, který se neobejde bez těstovin, bruschetty a dezertu z olivového oleje Torta al’Olio.

Odpoledne zavítáme na prohlídku butikového vinařství Roccolo Grassi, které známý kritik Robert Parker označil za jednoho z nejzajímavějších producentů červených vín severní Itálie. Vína s etiketou Roccolo Grassi se těší velké oblibě a produkce kolem 45 000 lahví je každoročně beznadějně vyprodaná. Sortiment vín Roccolo Grassi tvoří Soave, Valpolicella Superiore a Amarone della Valpolicella.

Večeře v podobě tradičních lokálních jídel na nás bude čekat v Bacco d’Oro Enoteca v nádherném historickém sklepení.

Po snídani vyrazíme na prohlídku rozlehlého rodinného vinařství I Stefanini v Monteforte d’Alpone, kde na nás čekají tradiční bílá vína Soave. Vína Stefanini, v souladu s tradičními vinařskými technikami, nestárnou v dubových sudech, ale v pečlivě vyložených nádržích z oceli.

Poté si uděláme krátkou zastávku ve středověké vesničce Soave známou jak pro svá vína, tak i pro velkolepý hrad.

Následně se vydáme za tajemstvím výroby italského „zeleného zlata“, a sice extra panenského olivového oleje. Navštívíme rodinný mlýn Bonamini, který patří ke špičce producentů olivových olejů nejen v Benátsku, ale v celé Itálii. Nebude chybět ani ochutnávka zdejších olivových produktů, během které se naučíme rozpoznávat jejich chutě a vůně. Návštěvu mlýna zakončíme lehkým obědem, který se neobejde bez těstovin, bruschetty a dezertu z olivového oleje Torta al’Olio.

Odpoledne zavítáme na prohlídku butikového vinařství Roccolo Grassi, které známý kritik Robert Parker označil za jednoho z nejzajímavějších producentů červených vín severní Itálie. Vína s etiketou Roccolo Grassi se těší velké oblibě a produkce kolem 45 000 lahví je každoročně beznadějně vyprodaná. Sortiment vín Roccolo Grassi tvoří Soave, Valpolicella Superiore a Amarone della Valpolicella.

Večeře v podobě tradičních lokálních jídel na nás bude čekat v Bacco d’Oro Enoteca v nádherném historickém sklepení.

4. den Rozloučení s Valpolicellou, návrat domů

Po snídani bude následovat transfer na letiště v Miláně a odlet do Prahy.

Po snídani bude následovat transfer na letiště v Miláně a odlet do Prahy.

Průvodce

Cestomil

Mikuláš

Proč do Valpolicelly se mnou? Protože ...

  • budete degustovat řadu skvělých vín
  • seznámíte se s výrobou olivového oleje
  • poznáte lokální gastronomické speciality
  • budete ubytovaní na agriturismo

Cena obsahuje

  • letenky včetně palivových poplatků
  • 3x ubytování na agriturismo
  • 3x snídaně
  • 3x oběd
  • 3x večeře
  • transfery po celou dobu zájezdu
  • degustace vín
  • služby průvodce, znalce vína a řidiče
  • zavazadlo příruční dle pravidel letecké společnosti
  • 100% pojištění proti úpadku CK

Cena neobsahuje

  • cestovní pojištění
  • odbavované zavazadlo do 20-23 kg, 1 800 Kč
  • pobytové taxy, 4 EUR/os/noc
  • doporučené kapesné, 120 – 150 EUR (nákup vína a suvenýrů)

Ubytování a strava

Ubytování

3* agriturismo s vlastním sociálním zařízením
na ubytování je k dispozici TV, Wi-fi, ručníky

Strava

snídaně formou bufetu v hotelové restauraci
oběd během programu v ceně zájezdu
večeře v hotelu nebo v italské restauraci

Co o nás řekli naši klienti?

Za kouzlem vánoční Paříže
s Cestomilkou Magdou

„Celkově jsme se zájezdem velmi spokojené. Stala se z něj taková dámská jízda 🙂 Opravdu jsme se velmi nasmáli a zájezd si užili. Průvodkyně Magda má příjemný, profesionální, empatický přístup, který je opravdu třeba ocenit.

Martina Krejčiříková

Hodonín

Za kouzlem vánoční Paříže
s Cestomilkou Magdou

„Zájezd byl na jedničku, i přesto že byly demonstrace tak jsme je nepocítili, jen skrze dopravu, ale to nikdo z nás neovlivnil. Naše průvodkyně Magda byla skvělá, lepší průvodkyni jsme nemohly dostat, zaslouží si pořádnou odměnu. Byla naprosto skvělá, ukázala nám celou Paříž i něco navíc. Dokázala na za každé situace vyřešit přesun z jednoho místa na druhé. Užila jsem si to na 100%. Jsem ráda že jsem si vybrala vaši CK, další dovolení bude jedině od Vás.“

Eva Gajdůšková

Biskupice

Barcelona po stopách Gaudího
s Cestomilkou Markétou

„Barcelona nás učarovala. Poděkování patří určitě i průvodkyni, která nás „bezpečně“ prováděla městem (nyní mám na mysli avizované manifestace ve městě) a předvedla profesionální výkon a vše zvládala v pohodě. Moc bychom chtěli i ocenit přehlednost pokynů, které nám od vaší cestovní kanceláře došly (ne všechny to tak mají…). Věříme, že to nebyla naše poslední cesta s vaší cestovní kanceláří. S pozdravem“

Blanka a Mojmír Šťastní

Sedlnice

Za vínem do Valpolicelly
s Cestomilem Mikulášem

„Dobrý den, zájezd se nám moc líbil, pan Mikuláš Duda byl skvělý jako vždy. Moc se těšíme na další cesty za vínem s Vámi. S pozdravem“

B. a J. Králikovi

Praha

Další informace

Cestovní zavazadla

  • Zavazadlo v ceně zájezdu – kabinové zavazadlo (kabelka, batoh, notebook), o rozměrech daných leteckou společností a to včetně koleček a rukojeti
  • Zavazadlo za příplatek 1800 Kč – odbavované zavazadlo (kufr, cestovní taška), do maximální hmotnosti 20-23 kg 

Informace o přesných váhových a rozměrových limitech zavazadel Vám budou sděleny v cestovních pokynech, které od nás obdržíte 10 dní před zájezdem nebo na vyžádání u cestovní kanceláře. Ceny zavazadel jsou garantovány při objednání do 30ti dnů před uskutečněním zájezdu. Pokud se rozhodnete objednat zavazadlo později, cena se bude odvíjet dle aktuálních cen leteckých společností.

Cestovní pojištění a pojištění storna zájezdu

Cestovní doklady

Důležité informace

Povinné smluvní údaje

Nezávazná rezervace zájezdu

0 x 0 Kč
0 Kč
Cena za zájezd pro 0 osob celkem
0 Kč

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí s tím související ochrana soukromí a smluvní podmínky společnosti Google.

Za vínem do Valpolicelly

  • letecky z Prahy
  • Profesionální průvodce
  • Agriturismo 3*
  • 8 - 15 osob

Nevíte si rady?

Zavolejte nám rovnou na číslo

+420 774 449 306 (Volejte Po-Pá 8-17 hod.)