Termín a cena na vyžádání
Setkání naší malé vinařské skupiny na letišti, přílet do Milána a přejezd soukromým autobusem do vinařské oblasti Valpolicella Classico. Díky malé skupince okolo 10 osob si návštěvu Benátska a degustace opravdu užijete.
V případě, že nám to letový řád dovolí, navštívíme po cestě rodinné vinařství Spada. Během návštěvy vinařství se seznámíme s celým procesem výroby vína a nebude chybět ani ochutnávka vín jako Valpolicella Classico, Valpolicella Superiore, Ripasso nebo Amarone.
Poté se vydáme do jednoho z nejstarších rodinných vinařství regionu Valpolicella, vinařství Speri. Jeho historie sahá až do roku 1874 a po celou dobu svého fungování si uchovává rodinný charakter. Dnes je vinařství v rukou sedmé generace potomků původního zakladatele. Vína jsou produkována pouze z vlastních vinic, kterých má Speri v zóně Valpolicella Classico zhruba 60 hektarů. Amarone pochází z vinice Monte Sant`Urbano v obci Furmane. Samozřejmostí je pro vinařství Speri šetrnost vůči životnímu prostředí. Po mnoha letech udržitelného hospodaření jsou vína počínaje ročníkem 2015 organicky certifikovaná.
Následně již přejedeme do ubytování v kopcích Illasi, obklopeného vinicemi a olivovými háji, kde nás bude čekat večeře v místní restauraci s typickými pokrmy připravenými podle tradičních receptů.
Po snídani navštívíme rodinné vinařství Casa Bianca Spumanti, které patří mezi jedno z nejdynamičtěji rozvíjejících se vinařství Itálie. Kromě lehčích vín Prosecco Treviso v portfoliu vinařství najdete i vína dvou nejprestižnějších zón Asolo DOCG a Valdobbiadene Superiore DOCG.
Následně přejedeme do městečka Asolo, které je známé jako „perla provincie Treviso“. Jeho tisíciletá historie na nás dýchne na každém rohu. V minulosti bylo Asolo cílem básníků a spisovatelů, umělců a cestovatelů, kteří zde našli inspiraci a harmonii. Podobný zážitek čeká jistě i nás.
Odpoledne přejedeme do vinařské oblasti okolo severoitalských měst Valdobbiadene a Conegliano, jež je pro svou krásu zapsaná na seznamu UNESCO. Okolí je především proslulé pěstováním vinné révy odrůdy Glera, z níž se vyrábí šumivé víno Prosecco.
Navštívíme zde vinařství Col Vetoraz, kde vyzkoušíme celou řadu vín Prosecco, od suchých až po extra brut. Vinařství se nachází na jednom z nejvyšších bodů v oblasti Cartizze, 400 metrů nad mořem, odkud si užijeme krásný výhled na celou oblast.
Poté již přejedeme na ubytování, kde si po dlouhém dni dopřejeme večeři.
Po snídani vyrazíme na prohlídku rozlehlého rodinného vinařství I Stefanini v Monteforte d’Alpone, kde na nás čekají tradiční bílá vína Soave. Vína Stefanini, v souladu s tradičními vinařskými technikami, nestárnou v dubových sudech, ale v pečlivě vyložených nádržích z oceli.
Poté si uděláme krátkou zastávku ve středověké vesničce Soave známou jak pro svá vína, tak i pro velkolepý hrad.
Následně se vydáme za tajemstvím výroby italského „zeleného zlata“, a sice extra panenského olivového oleje. Navštívíme rodinný mlýn Bonamini, který patří ke špičce producentů olivových olejů nejen v Benátsku, ale v celé Itálii. Nebude chybět ani ochutnávka zdejších olivových produktů, během které se naučíme rozpoznávat jejich chutě a vůně. Návštěvu mlýna zakončíme lehkým obědem, který se neobejde bez těstovin, bruschetty a dezertu z olivového oleje Torta al’Olio.
Odpoledne zavítáme na prohlídku butikového vinařství Roccolo Grassi, které známý kritik Robert Parker označil za jednoho z nejzajímavějších producentů červených vín severní Itálie. Vína s etiketou Roccolo Grassi se těší velké oblibě a produkce kolem 45 000 lahví je každoročně beznadějně vyprodaná. Sortiment vín Roccolo Grassi tvoří Soave, Valpolicella Superiore a Amarone della Valpolicella.
Večeře v podobě tradičních lokálních jídel na nás bude čekat v Trattoria La Torre in Mezzane di Sotto v nádherném historickém sklepení.
Po snídani přejedeme do města umění, lásky a světového dědictví UNESCO, Verony. S místním průvodcem si projdeme významná místa včetně těch historických, uměleckých a kulturních. Pokud zbyde čas, užijeme si i osobní volno, které můžeme spojit s nákupem dárků a suvenýrů.
Odpoledne přejedeme do vinařství Mirabella v regionu Franciacorta, což jsou špičková italská šumivá vína vyráběná tradiční metodou druhotného kvašení v láhvi. Vína z produkce vinařství Mirabella se vyznačují elegancí a čistotou, absolutně pro ně platí označení „vína z hroznů“, tedy vína bez přidaných aditiv.
Zbytek odpoledne si užijeme u jezera Iseo.
Poté již bude následovat transfer na letiště v Bergamu a odlet do Prahy.
3* agriturismo s vlastním sociálním zařízením
na ubytování je k dispozici TV, Wi-fi, ručníky
třílůžkové pokoje mají většinou k dispozici manželskou postel a přistýlku (doptejte se při rezervaci zájezdu)
čtyřlůžkové pokoje až na výjimky k dispozici na hotelech nejsou
snídaně formou bufetu v hotelové restauraci
obědy během programu (1x lehký oběd v ceně zájezdu)
večeře v hotelu nebo v italské restauraci
Informace o přesných váhových a rozměrových limitech zavazadel Vám budou sděleny v cestovních pokynech, které od nás obdržíte 10 dní před zájezdem nebo na vyžádání u cestovní kanceláře. Ceny zavazadel jsou garantovány při objednání do 30ti dnů před uskutečněním zájezdu. Pokud se rozhodnete objednat zavazadlo později, cena se bude odvíjet dle aktuálních cen leteckých společností.
Zavolejte nám rovnou na číslo
Nebo nám napište dotaz