Francie

Marineland – jedinečný zážitek na Azurovém pobřeží

Objevte vodní svět delfínů, lachtanů, kosatek a tučňáků. V Marineland parku budete k těmto tvorům na dosah ruky! Spoustu zábavy si se svými dětmi užijete také v přilehlém aquaparku, na golfovém hřišti nebo mezi dinosaury.

Jak Marineland vznikl?

Marineland leží na Azurovém pobřeží mezi městy Nice a Antibes. Je rájem zábavy pro děti i dospělé už od roku 1970, kdy byl založen hrabětem Rolandem de la Poype. Hrabě byl vždy fascinován mořem a mořskými živočichy. Původně založil jen malé oceanárium, aby svou vášeň mohl sdílet s ostatními. Park se ovšem velmi rychle rozrostl a proslavil po celé Evropě. Dnes jako jediný nabízí unikátní zkušenost osobního setkání s vodními zvířaty.

Marineland: svět pro děti i dospělé

Dnes do Marinelandu míří všichni, kdo chtějí zažít jedinečná představení delfínů, kosatek, lachtanů a tučňáků. Ale nejen tato dobrodružství si lze užít na Azurovém pobřeží. Hned vedle Marinelandu se nachází Aquasplash. Jde o venkovní aquapark s nepřeberným množstvím skluzavek, tobogánů, vodních atrakcí a pláží. Opodál se nalézá Adventure Golf, kde si můžete zkusit odpálit míček rovnou mezi dinosaury. A aby toho nebylo málo, zábavní park „Farma na Divokém Západě“ Vás přenese zpět do doby kovbojů.

Co v Marinelandu zažijete?

V Marinelandu se návštěvník, ať už malý či velký, mladý nebo starší, zabaví po celý den. Během dne nejvíc návštěvníků přiláká jedinečné představení kosatek, které i přes svou velikost, ladně tančí ve vodě. Rozjaření delfíni, hraví lachtani a neohrabaní tučňáci rozveselí svými kousky úplně každého. V letních měsících probíhají tyto show také ve večerních hodinách, což přináší naprosto jedinečný zážitek přímo pod hvězdným nebem. Vedle představení jednotlivých mořských zvířat doporučujeme navštívit ohromně zajímavé námořní muzeum hraběte de La Poype s modely lodí. Za vidění stojí rovněž antarktická expozice tučňáků, 30 metrů dlouhý žraločí tunel a divoká fauna v tropických akváriích.

Je libo osobní setkání?

Marineland je v rámci Evropy jedinečný. Máte-li chuť setkat se s delfíny či lachtany osobně, není problém. Stačí si připlatit a můžete si s těmito úchvatnými mořskými živočichy zaplavat v bazénu, pomazlit se s nimi a užít si jejich přítomnosti. Je jen nutné dodržet základní podmínku pro setkání se zvířaty. Měřit víc jak 120 centimetrů!

Za vodními hrátkami do parku Aquasplash

Vodní park Aquasplash leží na břehu moře hned vedle Marinelandu. Patří mezi největší vodní zábavní parky na Azurovém pobřeží. Návštěvníci si mohou vyzkoušet 13 různých tobogánů včetně nejrychlejšího tobogánu ve Francii. V jednom z bazénů si každou půl hodinu plavci užijí pořádné vlnobití.

Odvážní mohou zamířit na divokou řeku, prolézt vodní opičí dráhu nebo si užít dobrodružství na pirátském ostrově. Sportovci se zajisté rádi přidají k lekcím aquagymnastiky nebo aquadance. Najdou se zde však i méně náročné skluzavky a tobogány pro ty úplně nejmenší. Maminky si mohou užívat sluníčka na lehátkách okolo bazénů, zatímco děti si zařádí v bazénech a na vodních atrakcích.

Golf pro děti: jedině netradičně

Hráli jste již někdy golf na tajuplném ostrově uprostřed vodopádů a ztroskotaných lodí nebo mezi dinosaury? Že ne?! Pak je park Adventure Golf vedle Marinelandu pro Vás tím pravým místem. Tři minigolfová hřiště vás zanesou do románů Jula Verna. Zamíříte 20 tisíc mil pod moře, vydáte se ke zlaté sopce a projedete dokonce i ledovým tunelem!

Ubytování a stravování

Pokud se Vám zdá jednodenní pobyt v Marinelandu málo, neváhejte a objednejte si ubytování v hotelovém resortu, který patří k parku a kousek to budete mít opravdu všude.

V každém z parků se nachází restaurace, kavárny a rychlejší typy občerstvení, abyste při zábavě mohly načerpat sil dobrým jídlem a pokračovat v zábavě.

Vstupné do Marinelandu

Základní vstupné do Marinelandu se pohybuje od 29 do 39 EUR. Záleží na tom, kdy se do parku vydáte. Vstupenku si můžete zakoupit předem přes internet na této stránce www.marineland.fr

Pokud byste se rádi setkali s delfínem, pak je cena za toto setkání 70 EUR.

Další vstupné:

La Ferme du Far West: dospělí 15 EUR, děti 11 EUR
AdventureGolf: dospělí 13 EUR, děti 10 EUR
Aquasplash: dospělí 28 EUR, děti 22 EUR

Další podobné články

10 nejkrásnějších pláží na Azurovém pobřeží

Objevte nejkrásnější pláže Francouzské riviéry. Tento sluncem provoněný region nabízí jak skryté zátoky, kde budete úplně sami, tak rozlehlé písečné pláže. Připadat si mnohde budete jako na plážích v Karibiku!

Zobrazit více