Francie

10 nejkrásnějších pláží na Azurovém pobřeží

Objevte nejkrásnější pláže Francouzské riviéry. Tento sluncem provoněný region nabízí jak skryté zátoky, kde budete úplně sami, tak rozlehlé písečné pláže. Připadat si mnohde budete jako na plážích v Karibiku!

1. Přímořské letovisko Agay

Malé přímořské letovisko Agay se nachází nedaleko přístavu Saint-Raphael. Písečné pláže ostře kontrastují s červenými skalami pohoří Esterel. Z jejich vrcholků je nádherný výhled na moře i na městečka zalitá zelení. Nejlepším místem ke koupání je úzký záliv des Anglais nebo zátoka Baumette.

2. Anglická promenáda v Nice

Oblázkové pláže přímořského města Nice nabízejí příjemné osvěžení. Milovníci sportu zde mohou vyzkoušet jízdu na banánu za motorovým člunem nebo parasailing. Několik kilometrů dlouhá Anglická promenáda lemující celé pobřeží je pak ideální k večerní procházce nebo projížďce na kolečkových bruslích.

3. Pláž Bregancon

Klidná zátoka lemovaná skalami nabízí tu nejprůzračnější vodu ke koupání na celém Azurovém pobřeží. Bohatý je i místní podmořský život, doporučujeme proto přibalit šnorchl a brýle 🙂 Nezapomeňte si prohlédnout pevnost na skalním ostrohu. Máte-li rádi turistiku, pak se vydejte na túru do pohoří Maures u městečka Bormes-les-Mimosas.

4. Záliv En-Vau

Mezi městy Marseille a Cassis najdete malý kus ráje! Malá pláž je přístupná jen úzkou stezkou nebo lodí. Barva vody a skalní útesy, které vás ze všech stran obklopují, vytváří idylický přírodní obraz.

5. Pláž Escalet u městečka Ramatuelle

Pláž Escallet je úzký pás jemného písku lemovaný zelenými kopci z jedné a tyrkysovým mořem z druhé strany. Ideální pro rodiče s malými dětmi!

6. Pláž Estagnol u městečka Bormes-les-Mimosas

Bílý písek, vůně kvetoucích borovic a čistá voda tvoří pláž Estagnol u Bormes-les-Mimosas. Pláž je jednou z nejkrásnějších na Azurovém pobřeží.

7. Pláže Almanarre, Robinson a Madrague

Tyto pláže, ale i řadu dalších, najdete na poloostrově Giens. Kilometry oblázkových pláží jsou příjemným místem k letní dovolené u moře. Příjemným zpestřením je i výlet na ostrov Porquerolles.

8. Pobřeží La Ciotat

Milovníci procházek po dlouhých plážích si zde přijdou na své. Vybrat si můžete mezi plážemi Grand Plage a Lady Bay. Pro více soukromí se vydejte do zálivu Figuerolles nebo Anse du Sec.

9. Pláž ve městě Cannes

Dlouhá písečná pláž podél slavného města Cannes. Navštivte festivalový palác, projděte se po chodníku slávy a poté si užijte sluneční paprsky na jedné z nejkrásnějších městských pláží.

10. Pláž Portissol

Pláž v malé mořské zátoce nedaleko města Sanary-sur-Mer. Její krása se zvýrazňuje vždy se západem slunce.

Cestomilka

Jana

Cestomilka Jana o plážích na Azurovém pobřeží

"Hledáte-li ráj na zemi a nechcete letět dlouhé hodiny do Karibiku, pak je jižní část Francie tím nejlepším místem. Nádherné pláže, písečné i oblázkové, malebná města, vyhlášená středomořská kuchyně a umění na každém kroku vám zajistí dokonalý zážitek".

Další podobné články

Èze – vesnici v oblacích proslavily parfémy

Středověká vesnička Èze posazená na strmé skále více jak 400 m n. m. patří mezi ty malé, krásné vesnice, které přitahují mnoho návštěvníků. Èze Village majestátně shlíží dolů na svoji druhou část u moře Èze Bord de Mer. Vydejte se s námi na procházku úzkými uličkami až na samý vrchol vesnice!

Zobrazit více