Národní park Wicklow Mountains a klášter Glendalough

Vstupte do Národního parku Wicklow Mountains, skrytého v srdci Irska, kde se můžete ponořit do krás irské přírody. A pokud toužíte po nalezení klidu a ducha minulých staletí, přijďte a prozkoumejte tajemnou nádheru kláštera Glendalough, která zde čeká na cestovatele jako vzácný poklad.

Národní park Wicklow Mountains

Národní park Wicklow Mountains je rájem pro milovníky přírody a dobrodružství. Rozkládající se na rozloze téměř 200 000 akrů, nabízí nepřeberné množství malebných stezek, horských průsmyků a jezer, které lákají k objevování a dobrodružství. Toto úchvatné území je jedním z nejstarších národních parků v Irsku a bylo vyhlášeno za oblast s vysokou ochranou kvůli své jedinečné flóře a fauně.

Pokud hledáte únik od každodenního shonu, Národní park Wicklow Mountains je tou pravou destinací. Procházejte se úchvatnými zelenými lukami, obdivujte výhledy na okolní hory a ocitněte se uprostřed tajemství starých lesů. Tento park vás vtáhne do své náruče a nabídne vám únik do prostředí, kde se čas zastavil a kde můžete znovuobjevit vaše spojení s přírodou.

Monastery, Glendalough, County Wicklow, Ireland - August 14th: Old medieval Celtic Cross at Glendalough in Ireland on August 14th, 2010

Keltský kříž u kláštera Glendalough

Tajemný klášter Glendalough

A co teprve klášter Glendalough založený svatým Kevinem, který se nachází v srdci národního parku. Tajemná ruina pocházející z 6. století nabízí jedinečnou možnost ponořit se do historie a ducha minulých staletí. Klášter, obklopený malebnými jezery a vysokými horami, vás uchvátí svým půvabem a klidem. Procházejte se kolem starých zdí a ruin budov, jež byly kdysi hlavním centrem klášterního života celého Irska.  Naslouchejte tajemným příběhům minulosti a objevujte umělecká díla, která zde čekají jako poklad. V areálu klášterního okrsku se nachází mnoho zbytků budov. Mezi nejdůležitější patří katedrála pocházející z 11. a 12. století, kostel Panny Marie a také malý kostel svatého Kevina, jemuž se úsměvně přezdívá Kevinova kuchyně, protože spojení obdélníkové budovy kostela s kruhovou věží zvonice budí dojem kuchyňského komína.

 

Krajina Irska s klášterem Glendalough v pozadí

Krajina Wicklow Mountains v pozadí s ruinami kláštera Glendalough

Centrum těžby olova, zinku i stříbra

Počátky těžby kovů se v údolí Glendalough a okolí datují od konce 18. století. Těžba postupně vytvořila v oblasti více jak 2000 pracovních pozic a také zde byly vystavěny vesnice sloužící pro ubytování horníků. V roce 1957 byla hornická aktivita ukončena uzavřením dolů. Dnes najdeme stopy po hornické činnosti ve čtyřech údolích v oblasti Wicklow. Při procházkách krásnou přírodou často narazíme na její pozůstatky např. v podobě opuštěných strojů.

Wicklow Mountains

Wicklow Mountains je ráj

Další podobné články

Moherské útesy: drsná krása irského pobřeží

Vstupte na irské pobřeží a objevte jedno z nejikoničtějších míst na světě – Mohérské útesy, přírodní div, ale také symbolem odvahy a vytrvalosti.

Zobrazit více