Jak si užít Švýcarsko vlakem: Objevte krásy alpské země

Objevte krásy Švýcarska vlakem! Projděte se kosmopolitním Curychem, malebným Lucernem a užijte si dechberoucí výhledy z vrcholů Pilatus a Rigi. Navštivte historické město Bellinzona s hradem Castel Grande (UNESCO), a nenechte si ujít ani kouzlo Ženevy a Ženevského jezera. Připravte se na nezapomenutelné zážitky a úchvatné výhledy v této alpské zemi.

Švýcarsko je ideálním cílem pro milovníky vlakového cestování. Díky skvělému spojení mezi městy, malebným krajinám a moderním vlakům je tato alpská země skutečným rájem pro cestovatele. Vydejte se s námi na cestu po nejkrásnějších místech Švýcarska, kde vás čekají kouzelná města, majestátní hory a historické památky.

Lucern: Perla centrálního Švýcarska

Malebné město Lucern je považováno za jedno z nejkrásnějších v zemi. Leží na břehu Lucernského jezera a je obklopeno horami Pilatus a Rigi. Lucernské Staré město je plné úzkých uliček, historických budov a malebných mostů. Nejznámější z nich je Kapellbrücke, nejstarší a druhý nejdelší dřevěný zastřešený most v Evropě. Nedaleko se nachází i Vodní věž, která je nedílnou součástí městského panoramatu.

Curych: Kosmopolitní centrum

Z Lucernu se dá pohodlně přejet vlakem do největšího města Švýcarska, Curychu. Toto kosmopolitní město nabízí bohatou kulturní scénu, luxusní nákupy na Bahnhofstrasse a krásné procházky podél Curyšského jezera. Je to také ideální výchozí bod pro objevování krás Švýcarska a jeho alpských zázraků a švýcarské čokolády. Návštěvu obří čokoládovny Lindt, která je zároveň továrnou, obchodem i muzeem v jednom, nelze nevynechat.

Wooden Chapel Bridge, Water Tower and Mount Pilatus in the Old Town of Lucerne, Switzerland, in the late evening light

Kapličkový most v Lucernu

Hora Pilatus: Výhledy, které berou dech

Jedním z četných cílů je majestátní hora Pilatus, která se tyčí do výšky 2132 metrů nad mořem. Z Lucernu se dostanete lanovkou až na samý vrchol, odkud se vám naskytne úchvatný výhled na město, jezero a okolní vrcholky. Nezapomenutelným zážitkem je také sjezd nejstrmější ozubnicovou dráhou na světě zpět do údolí.

Hora Rigi: Královna hor

Dalším horským cílem je Rigi, nazývaná „Královnou hor“. Z městečka Arth Goldau vyjedete ozubnicovou dráhou na vrchol, kde vás čekají nádherné výhledy do okolní krajiny. Po příjemné procházce se můžete vrátit nejstarší zubačkou v Evropě zpět do údolí.

Ženeva: Město diplomacie

Další zastávkou je Ženeva, která leží na břehu stejnojmenného jezera. Město je známé svými mezinárodními organizacemi, jako je OSN a Červený kříž, ale také nádherným historickým centrem s množstvím muzeí a galerií. Procházka podél břehu Ženevského jezera je povinností – užijte si pohled na vodní fontánu Jet d’Eau, jednu z nejvyšších fontán na světě.

Ženevské jezero: Klenot západního Švýcarska

Ženevské jezero je skutečným klenotem západního Švýcarska. Prozkoumejte malebná městečka na jeho břehu, jako je Montreux, které je známé svým mírným podnebím a jazzovým festivalem. Nezapomeňte také navštívit hrad Chillon, který se malebně tyčí na břehu jezera a nabízí fascinující pohled do švýcarské historie.

Pohled na Ženevské jezero

Hrad Castel Grande v Bellinzoně: Historické dědictví UNESCO

Zajímavé je i město Bellinzona v italském kantonu Ticino. Dominantou města je hrad Castel Grande, který je součástí trojice středověkých hradů zapsaných na seznamu UNESCO. Prohlídka hradu nabízí unikátní pohled do historie a skvělé výhledy na město a okolní krajinu.

Cestování vlakem po Švýcarsku vám umožní objevovat tuto krásnou zemi ve vší její nádheře a rozmanitosti. Od malebných měst, jako je Lucern a Curych, přes majestátní hory Pilatus a Rigi, až po historické památky a nádherné výhledy na Ženevské jezero a hrad Castel Grande. Vlakové dobrodružství po Švýcarsku je nezapomenutelným zážitkem, který vám ukáže to nejlepší, co tato alpská země nabízí. Připravte se na cestu plnou úchvatných výhledů, kulturních zážitků a nezapomenutelných okamžiků.

Další podobné články

Guimiliau

Farní dvorce: Unikát, který najdete pouze v Bretani

Prozkoumejte jedinečné církevní soubory staveb zvané farní dvorce. Seznámíte se s nimi pouze v západní Bretani. Cesta určitě stojí za to, protože Vám pomůže pochopit charakter samotných Bretonců a jejich přístup ke křesťanství a životu.

Zobrazit více