Francie

Disneyland v Paříži – ráj dětí i dospělých

Pro děti splněný sen, pro dospělé návrat do dětství – to je DISNEYLAND! Toužíte se na jeden den ponořit do jiného světa, vypustit každodenní starosti, užít si pohádkovou atmosféru a zařádit si na všemožných atrakcích? Pokud jste odpověděli ano, vydejte se do Disneylandu. Nemusíte letět přes oceán do Ameriky, stačí se vydat k Paříži. Na východ od města leží pohádkový svět sám pro sebe. V obrovském areálu se nachází dva zábavné parky, několik hotelových resortů a vesnička Disney Village.

Užijte si pohádkový svět Disneylandu

Mnozí z Vás jistě znáte Disneyland Park nedaleko Paříže, avšak už možná netušíte, že hned vedle Disneylandu stojí Disneyho filmová studia. Tento park je mnohem zábavnější pro starší děti a dospělé. V rámci prohlídky se dozvíte více o vzniku filmů, můžete si vyzkoušet pocit hlavních filmových hrdinů v dramatických okamžicích, jako byl například výbuch vesmírné stanice ve filmu Armageddon nebo si zvednete adrenalin na atrakci RC Racer. Pokud se chcete bát, musíte povinně vyzkoušet atrakci Twilight Zone, Věž teroru. Děti se budou cítit jako v pohádce, až vstoupí přímo do děje animovaného filmu Ratatouille.

Klasikou zůstává návštěva zábavního parku Disneyland. Do areálu procházíte pod pohádkovou budovou hotelu a hned za turnikety, kde označíte vstupenku, můžete nastoupit na Disneyland vlak a objet si celý areál, abyste si udělali jasnou představu, co Vás čeká. Disneyland je rozdělen do několika tematických celků. Hned na začátku se ocitnete na Main Street USA, hlavní ulici jako vystřižené z divokého Západu. Celá Main Street je lemovaná řadou obchodů se suvenýry a občerstvením.

V pravé části Disneylandu najdete zemi s názvem Discoveryland – Země objevů. Mezi top atrakce této části patří Space Mountain, Vesmírná hora, kde se budete cítit, jako by Vás vystřelili raketou do vesmíru. Kdo je lepší střelec si vyzkoušejte na atrakci Buzz Rakeťák a seznámíte se i s ponorkou kapitána Nema.

Discoveryland

Ve světě kovbojů a Indiánů se ocitnete v části s názvem Frontierland. Na horské dráze Hromové hory nebo Chrámu zkázy Indiana Jonese si určitě strachy a napětím zakřičíte z plných plic. Rádi se bojíte? Tak to musíte zavítat do Phantomova domu. Jestli je toho na Vás už příliš, naloďte se na starý parník jako z dob divokého Západu a v klidu se plavte po jezeře.

Země dobrodružství – Adventureland. Zde na Vás již čekají Piráti z Karibiku! Při průjezdu lodí se ponoříte do těch nejnapínavějších scén z filmu.

Disneyland nabízí část i pro nejmenší děti. V Zemi fantazie – Fantasyland si užijete chvilku s Petrem Panem a navštívíte úžasný zámek Šípkové Růženky, ale pozor na draka v jeskyni pod zámkem! V Pavilonu princezen uvidíte snad všechny krásky z Disneyho pohádek a o kousek dál se potkáte se samotným Mickey Mousem. Milovníci Pinocchia se mohou vydat po Pinocchiově cestě a na závěr se svézt lodičkou takzvaným Malým světem a prohlédnout si tančící panenky v kostýmech všech možných národů.

Obejít všechny atrakce Disneylandu může být opravdu náročné, proto je k dispozici řada občerstvovacích kiosků a restaurací přímo mezi atrakcemi. Nebo si můžete udělat piknik z potravin, které jste si sami přinesli.

Jestli Vám budou síly stačit a vydržíte až do tmy, Disneyland se s Vámi rozloučí ohromným ohňostrojem. Tak hurá za zábavou!

Cestomilka

Katka

Cestomilka Katka o Disneylandu

"V Disneylandu si to užije úplně každý. Děti se zabaví ve strašidelném domě, na horské dráze Indiana Jonese a ve světě Pirátů z Karibiku. Malé princezny se pozdraví s Popelkou a celý den mohou nosit princeznovské šatičky. Ve Walt Disney studiiích můžete poznat kouzlo filmových efektů a zažijete střet vesmírné lodi s meteoritem!"

Další podobné články

Kam v Paříži za typickou francouzskou kuchyní?

Při pobytu v Paříži touží asi každý ochutnat místní kuchyni a navštívit typickou francouzskou restauraci. Víte ovšem kam zamířit, jakou cenu očekávat a co si z jídelního lístku vybrat? Připravili jsme pro Vás pár tipů, v čem se jednotlivé restaurace liší a co si objednat.

Zobrazit více