Cestování se znalostí jazyka vám otevře obzory

Máte strach z cizího jazyka na dovolené? S naší cestovní kanceláří se bát určitě nemusíte. Po celou dobu pobytu jsou vám k dispozici delegáti a průvodci, kteří cizí jazyky plynule ovládají. Pokud ale chcete nasát tu pravou atmosféru místa, není od věci dát se do řeči s místními, a na to potřebujete alespoň základy cizího jazyka.

Angličtina vám ve většině zemí postačí jako univerzální jazyk. V některých zemích, zvláště těch, které jsou hrdé na svůj jazyk, vám ale více poslouží místní jazyk. Ať už je to němčina, francouzština, španělština, italština či jiný jazyk.

Před dovolenou tedy doporučujeme nainstalovat do mobilu tréninkové jazykové aplikace a zajít si na konverzační jazykový kurz. Na lekce do jazykové školy se můžete zapsat i v letních měsících – většina jazykovek přes léto funguje v normálním režimu a navíc často nabízí intenzivní kurzy. Vybrat si z nabídky letních kurzů můžete na webu Jazykovky.cz, kde svou nabídku zveřejňuje mnoho škol. Můžete tak rychle projít nabídku kurzů různých jazykovek ve městě, aniž byste procházeli jeden web za druhým. Navíc jsou zde recenze jazykových škol od bývalých studentů, ze kterých se dozvíte, jak škola komunikuje se žáky a jaký je ten a ten lektor na hodině. Po zápisu do kurzu už zbývá jen trénovat a den ode dne se více těšit na blížící se termín odjezdu.

Pokud budete mít štěstí a narazíte na akční slevy posledních míst v kurzech, můžete například na Slevykurzů.cz najít kurz, kde školy prodávají poslední volná místa se slevou. Vůbec nevadí, pokud kurz již začal; můžete do něj přistoupit. Stejně potřebujete zahájit výuku co nejdříve.

Jestli vám časy skupinových kurzů nevyhovují nebo máte zvláštní požadavky, můžete studovat individuálně. Takové lekce jsou sice dražší, ale o to intenzivnější. Při výuce jeden na jednoho musíte více mluvit a připravíte se tak na různá konverzační témata, která vás na dovolené mohou potkat. Pokud se vám podaří na individuální kurz ulovit rodilého mluvčího z oblasti, do které se chystáte na dovolenou, může vám i doporučit zajímavá místa, která nejsou turisticky tolik vytížená.

Na intenzivních kurzech si zopakujete základy jazyka a procvičíte se v konverzaci. Pokud se ale chystáte učit nový jazyk úplně od začátku, zázraky nečekejte. Na zvládnutí úplných základů potřebujete alespoň půl roku intenzivního kurzu nebo rok standardního kurzu. Do takových kurzů je lepší se zapsat přes školní rok, protože se vám základní gramatika a slovní zásoba vryje hlouběji do paměti. S pevnými základy se můžete následující léto připravit na mezinárodní jazykové zkoušky – i na ně pořádají školy intenzivní letní kurzy.

Pokud se před dovolenou na cizí jazyk alespoň trochu podíváte, můžete pobyt v zahraničí využít i k procvičení jazyka a z dovolené si kromě zážitků a fotografií přivezete i vzpomínky na krásná setkání s místními a znalost jazyka na trochu vyšší úrovni, než se kterou jste odjížděli.

Užijte si jazyk hrou!

Další podobné články

View of Antibes, France

Antibes: Jachty, Picassovo a úžasný Marineland

Pokud toužíte po jedinečném dobrodružství, Antibes je místo, které vaši touhu naplní. Od plavby na luxusní jachtě, přes zážitky v Picassově muzeu až po radost a úžas ve světě zábavy Marineland, zde zažijete vzácné okamžiky, které vám zůstanou v srdci navždy.

Zobrazit více