Termín a cena na vyžádání
Odjezd v ranních hodinách z Prahy (sběrné místo v Plzni) do Bolzana v Jižním Tyrolsku, příjezd na hotel v podvečer, ubytování v rodinném hotelu přímo v centru města. Díky malé skupince čítající maximálně 18 osob si plně vychutnáte kouzlo tohoto vinařského regionu.
Na večeři zamíříme do některé z místních restaurací a ochutnáme tradiční tyrolské speciality. Co si dát třeba Knödel, tyrolský Gröstl, těstoviny plněné špenátem a tvarohem nebo špecle s rozpuštěným pikantním sýrem a na závěr jablečný štrůdl?
Odjezd v ranních hodinách z Prahy (sběrné místo v Plzni) do Bolzana v Jižním Tyrolsku, příjezd na hotel v podvečer, ubytování v rodinném hotelu přímo v centru města. Díky malé skupince čítající maximálně 18 osob si plně vychutnáte kouzlo tohoto vinařského regionu.
Na večeři zamíříme do některé z místních restaurací a ochutnáme tradiční tyrolské speciality. Co si dát třeba Knödel, tyrolský Gröstl, těstoviny plněné špenátem a tvarohem nebo špecle s rozpuštěným pikantním sýrem a na závěr jablečný štrůdl?
Den zahájíme vydatnou snídaní a návštěvou malebného údolí Val Venosta. Zde zavítáme do rodinného vinařství Falkenstein, která s láskou obhospodařuje 14 hektarů vinic. Ochutnáme vína, která jsou školena v dubových a akáciových sudech v podzemních sklepích ručně vytesaných do skály.
Individuální oběd a odpolední program nás zavede do srdce městečka Merano. Projdeme se klimatickými lázněmi, promenádou i historickými uličkami s podloubími.
Den zakončíme v jedinečném vinařství Kraenzelhof, které se nachází v usedlosti s historií sahající až do 12. století. Tohle místo dokonale spojuje výrobu vína s uměním a dokáže okouzlit každého návštěvníka. Příjemným završením dne bude procházka několika krásnými zahradami, které k usedlosti patří.
Na společnou večeři opět zamíříme do Bolzana.
Den zahájíme vydatnou snídaní a návštěvou malebného údolí Val Venosta. Zde zavítáme do rodinného vinařství Falkenstein, která s láskou obhospodařuje 14 hektarů vinic. Ochutnáme vína, která jsou školena v dubových a akáciových sudech v podzemních sklepích ručně vytesaných do skály.
Individuální oběd a odpolední program nás zavede do srdce městečka Merano. Projdeme se klimatickými lázněmi, promenádou i historickými uličkami s podloubími.
Den zakončíme v jedinečném vinařství Kraenzelhof, které se nachází v usedlosti s historií sahající až do 12. století. Tohle místo dokonale spojuje výrobu vína s uměním a dokáže okouzlit každého návštěvníka. Příjemným završením dne bude procházka několika krásnými zahradami, které k usedlosti patří.
Na společnou večeři opět zamíříme do Bolzana.
Po snídani navštívíme tradiční rodinné vinařství Weingut Tenute Peter Zemmer ukryté v údolí Alto Adige. Vínu se místní rodina věnuje již 100 let a je producentem bílých, červených i šumivých vín.
Dále se vypravíme do dalšího rodinného vinařství Manincor, které bylo založeno v roce 1969 a dnes se může pochlubit 70 hetary vinic, kde rostou odrůdy Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris a Sauvignon. Z červených odrůd je pak pro výrobu vína nejvíce využíván Pinot Noir.
Na společný oběd bychom zamířili do restaurace poblíž jezera Lago di Caldaro.
Náš den plný objevování lahodných vín zakončíme ve vinařství Cantina Tramin, jehož historie sahá až do počátku 17. století. Dnes je tato usedlost vybavena moderním zázemím pro výrobu bílých, růžových, červených i šumivých vín. Při pěstování a produkci vína je zde kladen důraz na biodynamické metody.
K večeru si buď ve skupině nebo individuálně užijeme procházku historickým centrem Bolzana. Prohlédneme si domy s podloubím, které dodnes tvoří architektonickou dominantu města, uvidíme dóm zasvěcený Nanebevzetí Panny Marie i Neptunovu fontánu, která stojí na náměstí Piazza Walther již od 18. století.
Tradiční tyrolské speciality si vychutnáme v některé z místních restaurací.
Po snídani navštívíme tradiční rodinné vinařství Weingut Tenute Peter Zemmer ukryté v údolí Alto Adige. Vínu se místní rodina věnuje již 100 let a je producentem bílých, červených i šumivých vín.
Dále se vypravíme do dalšího rodinného vinařství Manincor, které bylo založeno v roce 1969 a dnes se může pochlubit 70 hetary vinic, kde rostou odrůdy Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris a Sauvignon. Z červených odrůd je pak pro výrobu vína nejvíce využíván Pinot Noir.
Na společný oběd bychom zamířili do restaurace poblíž jezera Lago di Caldaro.
Náš den plný objevování lahodných vín zakončíme ve vinařství Cantina Tramin, jehož historie sahá až do počátku 17. století. Dnes je tato usedlost vybavena moderním zázemím pro výrobu bílých, růžových, červených i šumivých vín. Při pěstování a produkci vína je zde kladen důraz na biodynamické metody.
K večeru si buď ve skupině nebo individuálně užijeme procházku historickým centrem Bolzana. Prohlédneme si domy s podloubím, které dodnes tvoří architektonickou dominantu města, uvidíme dóm zasvěcený Nanebevzetí Panny Marie i Neptunovu fontánu, která stojí na náměstí Piazza Walther již od 18. století.
Tradiční tyrolské speciality si vychutnáme v některé z místních restaurací.
Po snídani zavítáme na náhorní plošinu Mazon proslulou svými ideálními podmínkami pro pěstování rulandského modrého. Navštívíme zde malé rodinné vinařství Franz Haas, kde na čtyřech hektarech úspěšně pěstují Pinot Noir. Původně vinice vedli po pergolách, dnes však preferují vedení kordonem. Tuto exkluzivní prohlídku zakončíme ochutnávkou jejich vynikajícího vína.
Na společný oběd se vydáme do tradiční jihotyrolské restaurace a užijeme si vydatný oběd i krásné výhledy.
Odpoledne zamíříme do historického vinařství Castelfeder, které bylo založeno v roce 1880 a dnes jej vede již sedmá generace. Vinice tohoto vinařství patří mezi nejvýše položené v Jižním Tyrolsku, což je ideální pro pěstování odrůdy Pinot Noir.
Na konci našeho dne se podíváme do místní výrobny sýrů, idylicky situované na samotě v kopcích nad údolím.
Na závěr se individuálně nebo společně vydáme na večeři v Bolzanu.
Po snídani zavítáme na náhorní plošinu Mazon proslulou svými ideálními podmínkami pro pěstování rulandského modrého. Navštívíme zde malé rodinné vinařství Franz Haas, kde na čtyřech hektarech úspěšně pěstují Pinot Noir. Původně vinice vedli po pergolách, dnes však preferují vedení kordonem. Tuto exkluzivní prohlídku zakončíme ochutnávkou jejich vynikajícího vína.
Na společný oběd se vydáme do tradiční jihotyrolské restaurace a užijeme si vydatný oběd i krásné výhledy.
Odpoledne zamíříme do historického vinařství Castelfeder, které bylo založeno v roce 1880 a dnes jej vede již sedmá generace. Vinice tohoto vinařství patří mezi nejvýše položené v Jižním Tyrolsku, což je ideální pro pěstování odrůdy Pinot Noir.
Na konci našeho dne se podíváme do místní výrobny sýrů, idylicky situované na samotě v kopcích nad údolím.
Na závěr se individuálně nebo společně vydáme na večeři v Bolzanu.
Po snídani se rozloučíme s Jižním Tyrolskem a cestou se zastavíme ještě ve vinařství Pacherhof. Historické vinné sklepy v úctyhodných prostorách ze 12. století kladou na vinaře Andrease Hubera zvláštní nároky. Hrozny se ve sklepě šetrně lisují, pečlivě kvasí a zrají ve velkých nerezových tancích a dřevěných sudech.
Poté již zamíříme na cestu zpět do Prahy (zastávka v Plzni). V podvečer návrat domů.
Po snídani se rozloučíme s Jižním Tyrolskem a cestou se zastavíme ještě ve vinařství Pacherhof. Historické vinné sklepy v úctyhodných prostorách ze 12. století kladou na vinaře Andrease Hubera zvláštní nároky. Hrozny se ve sklepě šetrně lisují, pečlivě kvasí a zrají ve velkých nerezových tancích a dřevěných sudech.
Poté již zamíříme na cestu zpět do Prahy (zastávka v Plzni). V podvečer návrat domů.
S návštěvou uvedených památek, degustací či představení se v programu zájezdu počítá. Pokud není uvedeno jinak, hradí se vstupné až na místě. Vstupenky, které je nutné objednat předem, jsou níže označeny a budete mít možnost si je doplnit do své elektronické cestovní smlouvy.
Zavolejte nám rovnou na číslo
Nebo nám napište dotaz