Cestomilka
Užijte si Lyon, město vyhlášené svou gastronomií. Okouzlí Vás krásná architektura, skryté průchody i tržnice Paula Bocouse. Výlet do vinařské oblasti Beaujolais a degustace vína skvěle doplní paletu gastro zážitků.
Historické město založené Římany je po Paříži druhou největší aglomerací ve Francii. Leží na soutoku řek Rhôny a Saôny a proslavilo se jako hlavní kulinářské město země. Za návštěvu stojí zejména malá bistra, tzv. bouchony, kam lidé chodí nejen kvůli výborné kuchyni, ale také kvůli jedinečné atmosféře.
„Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.“
Halles de Lyon - Paul Bocuse je synonymem dobrého jídla, nepřehlédnutelná křižovatka chutí a vůní a mekka pro gurmány. Je symbolem gastronomické dokonalosti Lyonu a celé Francie. Takže s obědem zde vůbec neváhejte.
Oblast je známá svými červenými víny z odrůdy Gamay a bílými víny z odrůdy Chardonnay. Vinice Beaujolais se rozkládají převážně na žulových kopcích a umožňují pomalé dozrávání hroznů. Červená vína jsou lehká a ovocná, s vůní třešní, jahod a malin. V bílých vínech pro změnu ucítíte tóny citrusů.
Prozkoumejte jedinečné církevní soubory staveb zvané farní dvorce. Seznámíte se s nimi pouze v západní Bretani. Cesta určitě stojí za to, protože Vám pomůže pochopit charakter samotných Bretonců a jejich…
Poznejte oblast Camargue, která se zcela vymyká obrázku, který si většina z nás utvořila o regionu Provence. V této jedinečné lokalitě najdeme místní bílé koně, černé býky, růžové plameňáky, bílou…
Monako, malý knížecí stát na Azurovém pobřeží, je synonymem pro luxus a glamur. Proslulé kasinem v Monte Carlu, nádhernými jachtami a Velkou cenou Formule 1, láká návštěvníky z celého světa.…
Normandie. Po vyslovení tohoto slova se někomu vybaví kousek francouzského pobřeží při Atlantiku, který se pyšní svou surovou krásou. Většina z nás si však Normandii spojuje s jednou z největších…