Cestomilka
Vydejte se s námi objevovat krásy největšího ostrova Středozemního moře, Sicílie. Seznámíme se s jedinečnou kuchyní, která je zakořeněná v sicilské kultuře, jelikož se téměř všechna jídla připravují z lokálních surovin. Chybět nebude ani degustace vín pocházejících z hroznů zrajících na úrodné sopečné půdě.
Cestomil
Přijměte pozvání na nevšední cestu ostrovem, kterým prošly mnohé kultury. Objevíme antické památky, zapomenutá města i vesnice. Vystoupáme na majestátní Etnu, vykoupeme se ve Středozemním moři a ochutnáme skvělé sicilské speciality.
Sicílie coby největší z italských ostrovů láká turisty na své přírodní divy a kulturní poklady. Také se chlubí nádherným počasím a celou škálou kulinářských specialit. Průzračné moře, hory i sopka Etna tvoří přírodní scenérii, kterou doplňují jedinečné architektonické klenoty.
„Itálie bez Sicílie vůbec nevyvolává v duši tu pravou představu. Teprve zde je klíč ke všemu.“
Květen na Sicílii je díky příjemným teplotám ideální pro turistiku a kvetoucí divoké květy jen přidávají krajině na půvabu. V městečku Noto se touto dobou koná také květinový festival oslavující krásy jara.
Stejně jako mnoho regionů v Itálii je i Sicílie vinařským regionem. Sicilská vinařství jsou známá tím, že mají vlastní stolní a dezertní vína spolu s odrůdami jako Chardonnay a Cabernet Sauvignon. Nejznámějším sicilským vínem je však Marsala. Pokud se tedy nechystáte na degustací místních vín, určitě si dejte alespoň skleničku při večeři.
Jedním z nejlepších způsobů, jak se seznámit s bohatou sicilskou historií, je navštívit místní starobylé ruiny. Určitě si nenechte ujít návštěvu Údolí chrámů, které je zapsané na seznamu UNESCO. Prohlédněte si také město Syrakusy s římským amfiteátrem, řeckým divadlem a pozůstatky několika kamenolomů.
Místní kuchyně je založena na čerstvých mořských plodech a rybách. Oblíbené jsou škeble a sardinky, tradiční specialitou je pak involtini di pesce spada neboli rolovaný mečoun. Dalším populárním jídlem je pasta con le sarde (těstoviny se sardinkami). Jako dezert určitě ochutnejte sicilské trubičky cannoli.
Vesuv spí. Je to zajímavý pocit, když stojíte na jeho vrcholu, díváte se do kráteru, vidíte, jak se z puklin kouří a cítíte síru. Je to jako dívat se do brány…
Neapol je kronikou evropských dějin. Viděla několik civilizací přicházet a odcházet, přičemž každá v ní zanechala stopy v oblasti umění a architektury. Vedly se o ni boje a stala se…
Sixtinská kaple, z venku nenápadná, jednoduchá a nijak zdobená budova ukrývá jedinečný renesanční poklad. Její interiér s freskami od Michelangela přivádí k údivu návštěvníky z celého světa. Vydejte se na…
Už jste poznali půvab Toskánska? Od Alp, přes nejnižší vinařská údolí Chianti, až po teplé moře, Toskánsko je plné krás, které paradoxně jen málo našinců navštívilo. Vydejte se do kolébky…