Termín a cena na vyžádání
Po příletu do Itálie přejedeme soukromým transferem do vyhlášené vinařské oblasti Bolgheri. Díky malé skupince si tento region opravdu užijete.
Vyjde-li nám čas, zastavíme se v oblasti Riparbella – La Regola, kde navštívíme místní vinný sklípek a ochutnáme výběr zdejších vín. Poté budeme pokračovat na historické panství s bazénem a restaurací Tenuta La Bandita, obklopené krásnou přírodní scenérií, kde klid je klíčovým slovem pro pobyt v Toskánsku.
čer nás čeká už jen odpočinek a dobrá večeře s vínem.
Po příletu do Itálie přejedeme soukromým transferem do vyhlášené vinařské oblasti Bolgheri. Díky malé skupince si tento region opravdu užijete.
Vyjde-li nám čas, zastavíme se v oblasti Riparbella – La Regola, kde navštívíme místní vinný sklípek a ochutnáme výběr zdejších vín. Poté budeme pokračovat na historické panství s bazénem a restaurací Tenuta La Bandita, obklopené krásnou přírodní scenérií, kde klid je klíčovým slovem pro pobyt v Toskánsku.
čer nás čeká už jen odpočinek a dobrá večeře s vínem.
Po snídani se setkáme s místním průvodcem, který nás seznámí s vesnicemi Castagneto Carducci, Bolgheri a San Guido. V Bolgheri pak navštívíme vinařství Castello di Bolgheri, které se řadí mezi špičkové výrobce červených vín. Ochutnáme lokální vína a oběd si dopřejeme v tradiční toskánské restauraci. Po obědě bude následovat chvilka volného času a procházka po malebném okolí.
Odpoledne se přesuneme na ochutnávku do sklepů Tenuta Ornellaia. Na vinicích v nadmořské výšce 50-120 m. n. m. se pěstuje Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc a Petit Verdot.
Poté přejedeme na olivovou farmu Fonte di Foiano, kde se seznámíme s procesem zpracování oliv a nebude chybět ani ochutnávka několika vzorků oleje s aperitivem a večeří ve vegetariánské restauraci „La Casa degli Ulivi“ s krásnými výhledy na okolní krajinu. Večer se vrátíme zpět na ubytování.
Po snídani se setkáme s místním průvodcem, který nás seznámí s vesnicemi Castagneto Carducci, Bolgheri a San Guido. V Bolgheri pak navštívíme vinařství Castello di Bolgheri, které se řadí mezi špičkové výrobce červených vín. Ochutnáme lokální vína a oběd si dopřejeme v tradiční toskánské restauraci. Po obědě bude následovat chvilka volného času a procházka po malebném okolí.
Odpoledne se přesuneme na ochutnávku do sklepů Tenuta Ornellaia. Na vinicích v nadmořské výšce 50-120 m. n. m. se pěstuje Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc a Petit Verdot.
Poté přejedeme na olivovou farmu Fonte di Foiano, kde se seznámíme s procesem zpracování oliv a nebude chybět ani ochutnávka několika vzorků oleje s aperitivem a večeří ve vegetariánské restauraci „La Casa degli Ulivi“ s krásnými výhledy na okolní krajinu. Večer se vrátíme zpět na ubytování.
Po snídani se vydáme na návštěvu do vinného sklípku Donna Olimpia, kde si užijeme ochutnávku místních vín. Z červených odrůd ve vinicích najdeme Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah a Petit Verdot. Pro bílá vína se používá Vermentino, Viognier a Petit Manseng. Vína vznikají v moderně vybaveném sklepě za použití technologií s minimálním dopadem na životní prostředí.
Poté se přesuneme k moři a oběd si dopřejeme v restauraci zaměřené na plody moře. V nabídce nebude chybět „risotto di mare“ či čerstvé ryby a připijeme si vínem vermentino toscano.
Po obědě se projedeme podél pobřeží a dopřejeme si osobní volno v centru města Cecina s řadou obchůdků, barů a cukráren. K večeru se vrátíme zpět do Bolgheri, do malebného vinařství Tenuta Di Vaira, kde si prohlédneme jak vinice, tak sklepy. Následovat bude ochutnávka vína a večeře.
Po snídani se vydáme na návštěvu do vinného sklípku Donna Olimpia, kde si užijeme ochutnávku místních vín. Z červených odrůd ve vinicích najdeme Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah a Petit Verdot. Pro bílá vína se používá Vermentino, Viognier a Petit Manseng. Vína vznikají v moderně vybaveném sklepě za použití technologií s minimálním dopadem na životní prostředí.
Poté se přesuneme k moři a oběd si dopřejeme v restauraci zaměřené na plody moře. V nabídce nebude chybět „risotto di mare“ či čerstvé ryby a připijeme si vínem vermentino toscano.
Po obědě se projedeme podél pobřeží a dopřejeme si osobní volno v centru města Cecina s řadou obchůdků, barů a cukráren. K večeru se vrátíme zpět do Bolgheri, do malebného vinařství Tenuta Di Vaira, kde si prohlédneme jak vinice, tak sklepy. Následovat bude ochutnávka vína a večeře.
Po snídani nás bude čekat návštěva vinařství s ochutnávkou a pak už nás soukromý transfer zaveze na letiště, odkud se vydáme na cestu zpět domů.
Informace o přesných váhových a rozměrových limitech zavazadel Vám budou sděleny v cestovních pokynech, které od nás obdržíte 10 dní před zájezdem nebo na vyžádání u cestovní kanceláře. Ceny zavazadel jsou garantovány při objednání do 30ti dnů před uskutečněním zájezdu. Pokud se rozhodnete objednat zavazadlo později, cena se bude odvíjet dle aktuálních cen leteckých společností.
Zavolejte nám rovnou na číslo
Nebo nám napište dotaz